Vanhojen kotien paras kysyntä & tarjoukset keskittyvät kolmelle alueelle


Vanhojen kotien suurin kysyntä ja myynti on keskittynyt kaksioihin Tallinnassa, joiden hinnat kuitenkin vaihtelevat kovasti riippuen alueesta ja kaupunginosasta missä aina liikutaan. Tässä luodaan katsausta kolmeen mielenkiintoisimpaan alueeseen, joissa markkinaympäristö suosii ostajaa parhaiten tarjouksillaan. Poimimme myös muutaman kaikkein parhaimman myyntikodin esiin jotta näihin on helpompi palata myöhemmin tarkastamaan muuttunutta arvostustilannetta linkkien kautta ja seurata miten kukin myyntitilanne kehittyy muuttuvassa kallistuneessa lainoitusympäristössä.

Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Lasnamäe :n kaupunginosien sulkeutuneiden myyntien ja niiden käypien asuntohintojen tilanne näyttää seuraavalta viime ajoilta.

Tavallisten kaksioiden (41 – 55 m2) ryhmässä näkyy hyvin miten voimakkaasti käypä hinta laskee n 172 000 -> 106 000 € samalla kun kodin keskikoko hieman myös nousee ja neliöhinta kutistuu Tallinnan kalleimmalta alueelta kaupungin halvimpaan.

Lasnamäellä onkin tästä syystä kaksinkertainen kysyntää (58 kauppaa) verrattuna kahteen kalliimpaan (29 ja 27 kpl) tavallisista kaksioista sekä vieläkin suurempaa kysyntää pykälää isommista kodeista (55-70 m2 & 45 suljettua myyntiä).

Parhaat myynnit paikallisesti

Lokaalista myyntitilanteista voi löytää nyt houkuttelevaa tarjontaa myyntikodeista melko hyvin juuri näiltä kolmelta alueelta. Potentiaalinen etu (& hinta) ostajalle on aina sitä suurempi mitä kalliimmista alueesta on kyse yleisesti.

Kesklinn

Keskustan edukkaat kaksiot ovat jakautuneet melko tasaisesti, mutta erityisen tiheä keskittymä (5 kpl) näitä löytyy nykyään Juhkentali :n lähiöstä.

Juhkentali :n lähiö on tunnettu suomalaisille parhaiten sen vanhasta keskustorista, jota ollaan modernisoimassa kokonan uuteen uskoon lähivuosina.

Juhkentali:n lähiön edulliset myyntikodit rengastettuina

Näiden myyntikotien edut liikkuvat jopa >20 000 € tasoilla alle käyvän hinnan samalla kun pyyntöhinta alkaa alimmillaan 125 000 € :sta.

Mielenkiintoisin ja houkuttelevin myyntitilanne Jakobi 24/1 on vanhassa tilavassa kunnostetussa kaksiossa puutalossa, jossa persoonallinen koti jakautuu kahteen kerrokseen.

Myyntikoti on yhdistetty pelkillä hintaa nostavilla (= vihreät viivat) vertailuilla paikallisesti läheisiin & samankaltaisiin koteihin

Muut hyvät myyntikodit

Kysynnän kehitys

Keskustan alueella on kirjattu viime neljältä viikolta kaikkiaan yhdeksän kappaletta ostajalle edullista asuntokaupan sulkua koko niiden 29 kpl :n joukosta.

Kaikki edullisimmat kaupan sulut merkittyinä (= vihreät pallot) aivan äskettäin kartalle

Näistä yksi Juhkentali 32 osuu suoraan Juhkentali:n lähiöön oheiskuvan mukaan.

Pohja-Tallinn

Tämän merellisen alueen edulliseksi arvioitujen kotien tarjonta ja kysyntä keskittyy voimakkaasti kolmeen paikalliseen lähiöön: Pelguranna, Sitsi ja Angerja.

Pääkaupungin pisin ja läheisin uimaranta sijaitsee Pelguranna :ssa joka piristää myös paikallisten asukkaiden arkea ja lisää asumisen suosiota siellä.

Kolmen kysytyimmän lähiön edulliset avoimet myyntikodit (rahasäkit) sijainteineen

Täydellisin arvostus- & myyntitilanne (etu +28 100 €) löytyy osoitteesta Randla 23 (47.8 m2) listattuna 91 500 € pyyntöhintaan.

Edullisen kaksion täydellinen myyntiympäristö Pelguranna :n lähiöstä

Muut hyvät myyntikodit

Kysynnän kehitys

Pohjoisimman alueen suurin kysyntä on osunut kolmeen mainittuun lähiöön niin, että ostajalle edullisesti sulkeutuneita kauppoja on voinut syntyä 6 kpl. Kaiken kaikkiaan sulkeutuneita oli 27 kpl koko kaupunginosassa.

Parasta arvostusta (+15 300 €) on tarjonnut oheinen äskettäin sulkeutunut kaksio (47 m2) Puhangu 32 hintaan 99 000 €.

Lasnamäe

Alueella on kaikkein vähiten edullisia kaksioita tarjolla suhteessa paikallisiin myyntiympäristöihinsä, mutta kolme niistä on hyvin lähellä keskustaa Sikupilli :n lähiössä.

Hyvin keskeinen asumislähiö ulkomaille matkailuun on Sikupilli, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä Tallinnan lentokentästä.

Houkuttelevin myyntitilanne löytyy kunnostetusta tilavasta kaksiosta Killistiku 12 (54.2 m2) pienestä kivitalosta hintaan 115 000 €.

Muut hyvät myyntikodit

Kysynnän kehitys

Lasnamäeltä nähdään, että kysyntä on ollut vilkasta kun sulkeutuneita myyntejä on selvästi kahta edellistä aluetta enemmän (2x): 58 kpl. Näiden jakautuma on ollut myös tasainen koko suurelle asuinalueelle.

Ostajalle edullisia kauppoja on sulkeutunut noin 8 kpl, joista myös yksi oli kaksio Sikupilli:n lähiöstä Majaka 11 hintaan 95 000 € (41.8 m2).

Kannattavimmat asunnot tarjoaa

Kotiselain nostaa sinulle edullisimmat asuntomyynnit esiin kaikkien samankaltaisten myyntien joukosta alueellisesti ja luotettavasti kuten edellisistä myyntipoiminnoista näkyi.

Visuaalisesti nopea & helppo kuva kustakin myyntitilanteesta luo mainion pohjan poimia vain ne kiinnostavimmat asuntomyynnit jatkotarkasteluun ostajana & kiinteistösijoittajana tarkasti.

Voit myöhemmin palata näihin vapaasti omien selaimen kirjanmerkkien kautta ja arvioida uudelleen muuttuneen arvonmuodostuksen myös käden käänteessä. Joten, saat aina täsmällisen kuvan miten markkina kohtelee jotain tiettyä myyntiä – lähes reaaliaikaisesti.

Koko myyntitilanteen kopiointi kirjanmerkiksi

Tietyt osat palvelustamme ovat vain jäsenyyden avanneille saatavissa (mm aivan tarkat kilpailija-analyysit taulukoista, normaalit myyntiajat, pyyntöhintojen & etujen historiat graafisesti).

Kotiselaimen objektiivinen & neutraali kotien samankaltaisuuden vertailu tuottaa täysin puolueettoman näkemyksen arvostuksesta kullekin avoimelle asuntomyynnille.