Hintakisa tornitalojen uusien kotien kesken tiivistyy


Uusien tornitalojen rakennus on ollut hyvin vilkasta Haabersti :n alueella suomalaistenkin suosiman valtavan sen kauppakeskuksen (ts Rocca al Mare) naapuriin. Nyt uusien kotien hintakisa ottaa yhä uusia kierroksia juuri näillekin vielä tyhjille tornien osille ja tässä esitellään tarkemmin muutama kilpaileva uusi koti, jotka ovat kokeneet merkittäviä ALEnnuksia äskettäin. Kumpi selviää voittajana maaliin nyt ? Sen voit lukea tästä ja oppia lisää näistä merkittävistä Tallinnan asuntomyyntikohteista.

Rocca Tower -tornitalot

Kyse on siis tuoreista tornitaloista (Rocca Towers I, II ja III) vm 2022, joita on syntynyt tähän mennessä valmiiksi kolme kappaletta (os Päevalille 4, 6 ja 8). Rakennukset ovat taktisesti erinomaisten lähipalvelujen vierestä sekä Haaabersti :n valtavimman liikenneristeyksen naapurissa. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset keskustaan vaikka julkisia busseja käyttäen. Myös jo se neljäskin tornitalo (ts Tower IV) on pistetty äsken juuri pystyyn vm 2024 ja avattu myyntiesittelyihin missä ALE:t ovat kodeille viikoittain max -25 000€.

Rocca Towers I, II, III ja IV oikealta vasemmalle Haabersti :sta

Tippuvat hintapyynnöt myynnin jatkuessa

Asuinalueen erittäin vilkas uudistuotannon kehitys viime vuosilta ja nyt lainoituksen tiukkeneminen ovat näkyneet näidenkin tornien hintakehityksessä hyvin konkreettisesti. Seuraavassa ovat kahden tornin (Rocca Tower II ja III) julkisen myynnin hinnoitteluja tarkemmin.

Rocca Tower II myyntihinnat & kotien lkm:t (/harmaat palkit)

Lähtötason ollessa (7/2022 …) noin 330 000€ ollaan nyt tarjonnassa päädytty alimpiin hintoihin 150 000€ samalla kun aivan viime viikkoina myyntitarjontaa on nostettu nettiportaaleissa merkittävästi lisää. Keskihinta on 228 550€.

Rocca Tower III julkista myyntikehitystä

Lähtötason (10/2021 …) ollessa n 270 000€ ollaan siitä tässä tornissa päädytty n 160 000€ tasoille tarjonnassa myynnin keston ollessa selvästi Tower II pidempi (> 900 pv, DOM).

Molemmissa myytävissä torneissa näkyy merkittävää tarjontakasvua alkaen viime vuoden 2023 kevään toukokuusta mikä aika hyvin juurikin starttasi siis radikaalisti viime kesän korkojen noususta liikkeelle. Tarjonnan määrä on kasvanut tasaisesti viime syksystä alkaen, mutta ei mitenkään paniikissa ottaen huomioon valtavan massan koteja mitä näissä taloissa on. Halvimmat tarjoushinnat ovat olleet voimassa vasta vuosen 2024 alusta alkaen (vrt Tower III + vihreä hintakäyrä).

Viime max. ALE:t -10% luokkaa

Tavallisen kaksion (n 44-45 m2) voi saada omakseen mm Tower II:sta sen -22 000€:n ALEnnuksensa (/ -10%) kera aivan viime viikolta. Kerroksina pääsee tällä rahalla kohtaan 14. tornin ollessa 18-kerroksinen. Tämä tarjous on tuorein ja halvin myyntihintaan 198 000€ – taktisesti 999-linjoilla siis.

Päevalille 6 / Rocca Tower II & sen ALE-kaksio

Vastaavasti kun siirrytään Tower III:n suuntaan on sama rakentaja siellä listannut toisenkin kaksionsa (41.5 m2) hintaan 194 000€ kerroksen ollessa 7/17 tornista. Vähän pienempi kaksio siis + alemmista kerroksista halvemmalla.

Päevalille 8 / Rocca Tower III ja sen kilpaileva 2. kaksio

Pyyntöjen ollessa näinkin pienet kiinnostaa katsoa kumpi näistä tarjoaa enemmän lisäarvoa osto- & sijoitusmielessä. Kumpi / Kampi – siinä se pulma siis 🙂 !!

Hintalaskurilla arvot & ”koko totuus” julki

Avaamalla näppärä kotiselaimen hintalaskuri näille molemmille uusien kotien tarjouksille kartalta nähdään heti mikä onkaan tilanne nykyisillä markkinoilla arvostusten & samanlaisen myynnin lähikilpailun kannalta katsoen ihan oikeasti + objektiivisesti.

Päevalille 6 / Rocca Tower II myyntitarjous hintalaskurissa
Päevalille 8 / Rocca Tower III hintalaskurissa

Tornille Rocca II on siis löydetty myyjän käypä hinta 198 021€ (vrt pyyntö 198 000€) samalla kun taas Rocca III :n uudille kodille arvio on 187 010€ (vrt pyyntö 194 000€).

Tästä näkyy aika suoraan, että Rocca II :n pyyntö on hinnoiteltu lähes arvioitua max käypää arvoa lähelle kun taas Rocca III :ssa eroa on +6 000€ myyjän premium-lisän muodossa käypään markkinahintaan tällä alueella.

Vain hieman kalliimpi hinta näyttää tässä valossa paremmalta ja järkevämmältä valinnalta ostajan kannalta.

Kuten näistä hintalaskurin kuvista näkyy voi myös kokeilla saattaa asunnot mm samaan kerrokseen + muuttaa m2-vastaamaan toisiaan jolloin paremmin selviää mikä yksityiskohta on kaikkein tärkein muuttujan arvon kannalta.

Lopputuloksena nyt Rocca II :n 7. kerroksen koti alkaa nyt näyttää paremmalta valinnalta sen pyynnön ja arvioidun markkinahinnan perusteella.

Vielä jopa hifistelynä edellisestä voi vinkkinä lopulta paljastaa seuraavaakin:

  • Sijainnin merkitys arvoon on aika vaatimaton näin samankaltaisilla tornitaloilla.
  • Kerroksen muutos tuottaa lisäarvoa 2. eniten torneissa.
  • Kaikkein eniten lisäarvoa syntyy oikeasta kokoluokasta (tässä 44.4 m2) ja sen lähitilanteista.

Paikallinen markkina (/myyjät + kehittäjät) on siis hinnoitellut n 44-45 m2 kodit tiukemmin uusina asuntoina kuin tästä pienemmät kaksiot mikä heijastuu arvostuksiin lähempinä pyyntöinä kaiken kaikkiaan kehittäjiltä.

Arvonmäärityksen & hintalaskurin silmin Rocca Tower II voittaa tässä kohtaa kilpailijansa koska sen pyynnön marginaali käypiin arvioihin on parempi & lähempänä tn oikeaa arvostusta.

Ne lähimmät & halvemmat hintakilpailijat

Koko Haabersti:n alueen vertailussa näitä kahta myyntitarjousta vastaan voidaan toki poimia myös ne samankaltaisimmat seuraavaksi halvimmat kaksiot vertailuun mukaan. Tästä selviää hyvin miten nämä kaksi valittua (missä toisessa se ALEnnus juuri äsken) pärjäävät loppupeleissä alueen uusien kotien markkinoilla.

Rocca II :n lähimmät edullisemmat kilpailijat
Rocca Tower III :n lähikilpailun rakenne Haabersti :sta

Näistä taulukoista voi nopeasti poimia viimeisen sarakkeen (ts ostajan neg. ”voitto” / myyjän premium) ja havaita mm näin:

  • Rocca III :n kanssa on selvästi tiukemmin tarjontaa (3 kpl ylimpänä taulukossa) vastaavista kaksioista joilla on myös ostajalle edullisempi marginaali leivottu pyyntöön (n -27 900 … -39 500).
  • Rocca II :n marginaali (n -31 950€) on edullisempi kuin Rocca III :n (n -41 500€) ostajan hyväksi ja sitä vastaan on vähemmän vastaavaa myyntitarjontaa kaiken kaikkiaan.

Rocca Tower II tarjous voittaa koko Haabersti :n alueen nykyisessä markkinavertailussa toisen saman kehittäjän myyntikaksion selvästikin.

THE WINNER is … ??

Molemmat edelliset vertailut johtivat samaan tulokseen: Rocca Tower II korjaa voiton olemalla sekä uniikki panoraamainen kaksio että edullisemmin hinnoiteltu suhteessa käypiin arvoihin lähialueelta.

Vain hieman kalliimpi hinta voi siis johtaa parempaan lisäarvoon kaksioille kun näiden kesken suoritetaan objektiivinen & automaattinen arvonmääritystä.

Arvonmäärityksissä aina valmiina

Kotiselain tarjoaa edellisen kaltaista arvonmääritystä helposti & ketterästi kodin ostajan ja myyjän avuksi ja tueksi. Sen uniikki & objektiivinen automaattinen mallinnus tuottaa objektiivisen lopputuloksen, jonka perusteella valinta on entistäkin turvallisempaa eikä pohjaudu tunnetilaan aina yhtä voimakkaasti. Erityisesti sijoittajalle tämä on loistava apuväline – totta kai !

Palvelumme antaa käyttöösi ilmaiseksi uusien kotien osalta markkinakartaltaan:

  • Valmiiksi poimitun parhaan viimeisen ALE:n / uusi talo.
  • Min & max hinnoitellut myyntikodit / uusi talo.
  • Koko talokohtaisen hinnoittelun historian kivasti visualisoituna.
  • Animaatiot ilmakuvista taloon ja sen koko lähiynpäristöön.
  • Interaktiivisen kunkin myynnin hintalaskurin käypien arvostusten hakuun.

Rekisteröityneellä käyttäjällä on myös suoraan pääsy jokaisen myynnin täydelliseen tietoon mikä kattaa mm pyyntökehityksen, sen kannattavuuden muutokset käypään ostohintaan ja lähimmät kilpailijat valmiiksi taulukoituina.

Piditkö Sinäkin tästä markkinakatsauksesta ja haluat tutustua lisää aiheeseen? Kun vastaat kyllä, niin jaa toki SOME:n tai muun oman kanavasi kautta hyvää tietoa eteenpäinkin ystävillesi.

KIITOS ajastasi & mielenkiinnosta huimasti !