Markkinakatsaus: vanhat kaksiot kisailevat kivasti keskustan ulkopuolella


Vanhojen kaksioiden asuntomyynneissä tapahtuu mielenkiintoisia muutoksia näihin aikoihin Tallinnassa (5/2024), joista moni koskettaa kalleimman keskustan ulkopuolisia lähiöitä. Tässä katsauksessa katsomme tarkemmin ns ”kuumien lähiöiden” tilannetta kolmelta eri asuinalueelta ja valikoimme näiden myyntitilanteista ostajalle kannattavat myyntikodit.

Pohja-Tallinn

Vanhojen kaksioiden vilkkaimpia pyyntöjen muutoksia & ALEja esiintyy pitkän uimarannan lähiössä eniten viikosta toiseen Tallinnan pohjoisimpaan merelliseen Koplin niemen suuntaan mentäessä.

Kaksioiden hintamuutokset (kuutiot) kahdesta vilkkaimasta lähiöstä (ts Pelguranna & Sitsi keskellä kuvaa) niiden paikallisilta markkinoilta

Oranssin värityksen syvyydestä & määrästä näkee hyvin helposti miten eniten vanhojen kotien hintamuutoksia asuntomarkkinoilla kohdistuu juuri uirannan lähiön sisään. Tämä trendi on jatkunut viikosta toiseen koko kuluneen kevään ajan vakaasti.

Uusia kaksioiden myyntejä & listauksia (kaksiot kuutioina)

Myös uusien kodin myyntien (siniset pallot) värityksestä selviää miten myyjien aktiviteetti on vilkkainta juurikin samoilla alueilla kuin muuttuneissa hinnoitteluissa aiemmin.

Myyjät ovat eniten hintatietoisia & hereillä siis markkinatilanteista nykyään vain oikeastaan kahdessa Pohja-Tallinna:n lähiössä, joissa hintakilpailu on myös selvästi kaikkein suurinta vanhojen melko samantyylisten kerrostalojen kaksioiden kesken.

Asunnon ostajana näihin alueisiin kannattaa siis tutustua ensimmäisenä vaikkakin lähempää keskustaa voi myös aina joskus törmätä todella mielenkiintoisiin yksittäisiin myyntitarjouksiin (mm Kalamaja & Pelgulinn).

Avainlukuja lähiöistä markkinaviikolta

 • Muuttuneita pyyntöjä: 5 kpl
 • Uusia myyntejä: 4 kpl
 • Edullisin pyyntöhinta (Kari 21, muuttuneet ALE:t): 97 000 € & 2417 €/m2
 • Paras kannattavuus (Kari 21): 52% (ostajan arvo 91 242 €)

Kannattavimman myynnin markkinatilanne

Tilannekuvassa on kodin (Kari 21) hinnoittelu teknisesti 50/50 -kompromissi tässä ostajan ja myyjän neuvotteluvaran & arvostusten kesken (52%) vallitsevassa markkinatilanteessa samalla kun suurin osa vertaisarvioista nostaa tämän kodin arvostusta ylös (ts vihreät yhdysviivat kartalla).

Talleta myynti & sen linkki

Lasnamäe + Sikupilli

Taktisesti sijainniltaan aika kiinnostavassa lähiössä – heti keskustan ja lentokentän välissä -tapahtuu usein myös mielenkiintoisia kotien markkinamuutoksia vaikka asuinalue kuuluukin jo siitä alkavan halvimman Lasnamäe:n rajojen sisään.

Kaksioiden myyntien ALE:t (kuutiot) lentokentän ja keskustan välisestä lähiöstä (ts Sikupilli)

Tämän ratikkalinjan kahtia jakavan lähiön alueella hintapyyntöjen ALE:t vanhoissa kodeissa usein tapahtuvat sen 60- / 70-luvun vanhoissa kerrostaloissaan.

Vaikka asuinalue on sijainniltaan loistava eivät vanhojen kotien myyntihinnat ole nousseet samaa tahtia kuin keskustan alueella ja sikäli tämä tarjoaa mielenkiintoisen ympäristön ostajalle toimia edelleen järkevällä hintatasolla.

Avainlukuja lähiöistä markkinaviikolta

 • Muuttuneita pyyntöjä: 6 kpl
 • Edullisin pyyntöhinta (os. Asunduse 7): 97 000€ & 2225 €/m2
 • Paras kannattavuus (os. Asunduse 7): 92% (ostajan arvo 96 018 €)

Kannattavimman myynnin markkinatilanne

Tilannekuva myynnistä (Asunduse 7 koti) kertoo, että ollaan jo hyvin lähellä ostajan käypää arvoa (ts 92%) teknisesti tässä myynnissä samalla kun suurin osa vertaisarvioista myös nostaa kodin arvoa lähialueelta sen ympäriltä.

Talleta myynti & sen linkki

Haabersti

Vilkkaimmat markkinoiden hintamuutokset näkyvät keskittyvän viikosta toiseen Haaberstin kahteen sisämaan lähiöön ja sijaitsevat asuinalueilla, joissa myös uustuotannon rakennus on ollut massiivisinta viime vuosina.

Kaksioiden pyyntöjen muutokset

Hintapäivitykset myynneille muodostavat oranssin yhtenäisen nauhan, joka alkaa Väike-Õismäe:n alusta ja jatkuu aina Astangu:n lähiön loppuun asti.

Uusien myynti-ilmoitusten (siniset renkaat) kaksioille (kuutiot)

Merkittävä määrä uusia myynnin listauksia tapahtuu selvästikin tihentymissä, jotka ovat laajojen uusien talojen lähinaapureina nykyään.

Avainlukuja lähiöistä markkinaviikolta

 • Muuttuneita pyyntöjä: 11 kpl
 • Uusia myyntejä: 6 kpl
 • Edullisin pyyntöhinta (os. Järveotsa tee 29, 32,9 m2): 89 000 € & 2705 €/m2
 • Paras kannattavuus (os. Õismäe tee 126, 49.4 m2, 97 800 €): 100% (ostajan arvo 114 331 €)

Tässä tuloksina halvin ALE-koti ja parhaan kannattavuuden koti poikkeavat toisistaan selkeästi toisistaan.

Kannattavimman myynnin markkinatilanne

Tilannekuvan (Õismäe tee 126) perusteella tämä koti on jo hinnoiteltu ostajan käypää arvoa edullisemmaksi (>100%) ja on sisältää sikäli reilusti potentiaalista lisäarvoa paikalllisesti.

Talleta myynti & sen linkki

Halvin / se kannattavampi koti?

Ostajan ja sijoittajan kannalta halvin ei ole selvästikään aina paras ratkaisu asunnoissakaan jos etsit juuri parempaa lisäarvoa paikallisilta markkinoilta. Tarjolla olevien samantyylisten kotien joukko määrittelee aina dynaamisesti käypien markkinahintojen tasoa jatkuvasti yhä uudelleen paikallisella tasolla ja näiden arvostusten tunnistaminen on hyvin olennaista.

Edellisessä vertailuissa kannattavuus kasvoi parhaimmaksi Haabersti :n suuremmalle kaksiolle (49.4 m2 & 97 800€) samalla kun alueella halvin pyynnöltään muuttunut pieni kaksio (32.9 m2 & 89 000€) oli sijainniltaan kauempana ja sen arvostus tästäkin syystä paikallisesti huonompi julkisten markkinoiden hinnoitteluissa.

Piditkö Sinäkin tästä markkinakatsauksesta ja haluat tutustua lisää aiheeseen? Kun vastaat kyllä, niin jaa toki SOME:n tai muun oman kanavasi kautta hyvää tietoa eteenpäinkin ystävillesi.

KIITOS ajastasi & mielenkiinnosta huimasti !

Parhaat myyntitilanteet

Kotiselain tarjoaa sinulle parhaat ja mielenkiintoisimmat asuntomyynnit suoraan markkinakartalta objektiivisesti ja puolueettomasti. Löydät hetkessä ne lähiöt ja kuumat pisteet markkinoilta, jotka ovat viimeksi muuttuneet pyynnöissään viikosta toiseen palvelumme kautta.

PALVELUN EDUT LYHYESTI

 • Voit valita kartalle esiin muuttuneet (/ALE) myynnit ja/tai uudet pyynnöt.
 • Pystyt rajoittamaan näistä huonemäärällä vain sinulle tärkeät myyntikodit.
 • Avaat kullekin myynnille arvonmäärityksen hintalaskurin sen myyntitilanteesta heti.
 • Pääset laskurin hinta-arvioista suoraan nopeasti koko myyntiportaalin ilmoitukseen ja myyjän yhteystietoihin kiinni mistä näet valokuvat ja muut myyjän ilmoittamat tarkemmat yksityiskohdat.
Uudet myynnit kartalle viime viikolta
Huonemäärän rajaus vain kaksioihin päällä valitulle asuinalueelle
Hintalaskurista avaus myyntitietoihin & -sivulle

Nämäkin edut löydät & saat aivan ILMAISEKSI käyttöösi tilaamatta varsinaista palvelua kotiselaimelta lainkaan – kannattaa kokeilla !

Lisäksi, voit myös selvittää mm kunkin myynnin historiallisen kulun, kannattavuuden kehityksen sekä löytää kaikkein lähimmät kilpailijat taulukoituina kauniisti – kun rekisteröidyt tilaajaksemme.