”Koplin linjoille” lopultakin kehittäjä & ostaja 11/2013


Tallinnan kaupungin sitkeästi tarjoama jo rappeutunut vanha laivateollisuuden työläisalue puutaloineen ns ”Koplin linjat” on tn löytänyt kehittäjänsä sopivaan kauppahintaan (min 1,5 milj.):  kaupungin johto nimesi tarjouskilpailun voittajakandidaatiksi virolaisen kehittäjän EST Kinnisvara [add firm=”EST Kinnisvara”] firman tarjouksen. Sen ulkomaalainen asiakas – Virolaisen kiinteistöfirman oman tiedotuksen mukaan – nyt on Lontoolainen maineikas kiinteistöliikemies & -sijoittaja Paul Neville Rodney Cooke (66).

Koplin linjat on ollut myynnissä jo vuosikausia Tallinnassa sisältäen sen valmiin tarkan yksityiskohtaisen asemakaavan suunnittelun tulevalla uudistuotannon asuinalueelle mistä on johtunut myös selvästi korkeampi myyntihinta kaukaisimmalle alueelle Pohja-Tallinnassa keskustasta katsoen. Alueella vallitsee nyt surullinen köyhien ihmisten pessimistinen ilmapiiri.

82 eri kiinteistön aluekokonaisuudelle löytyi nyt määräaikaan mennessä jopa 2 ostotarjousta,  joista toinen hylättiin muodollisesti puutteellisena tarjousehtoihin nähden tulkiten.

Kiinteistöt myydään lähtöhintaan min. 1,5 miljoonaa euroa. Ensimmäisessä vaiheessa tunnistetaan kelvolliset jonka jälkeen kauppaneuvottelut voivat alkaa nyt siis valitun ehdokkaan kanssa.

Apulaiskaupunginjohtaja Eha Vorgu sanoo että, tavoitteena on löytää Koplin linjoille sellainen kehittäjä, joka rakentaa asuinaluetta kokonaisuutena:  infrastruktuurin – viemärit ja vesijohtoja , kadut , urheilukentät , viheralueet jne. Kehittäjän vastuulla on myös rakentaa alueelle yleinen uimaranta, kävelykatu ja rantatie, puistoa, urheilukentät sekä lasten leikkipaikat, koiran liikunta-alueet, yms.

Koplin linjat hankkeeseen kuuluu noin 17 hehtaaria maata , josta on noin 6 hehtaaria asuintilan käyttöön kaavoitettuna. Sen asemakaavan mukaan on mahdollista rakentaa yksi-  tai max 5-kerroksisia kerrostaloja, joissa voi olla yhteensä 527 huoneistoa sekä max 38 omakotitaloa uudelle tulevalle asuinalueelle.