Asuntokaupat 11/2013 : 6 asuinaluetta nosti hintojaan, Kesklinn ennustaa jo ALEa (m/m)


Pohja-Tallinn asuinalue nosti marraskuussa 11/2013 keskihintojaan suurista kaupunginosista vahvimmin Tallinnan toteutuneissa kaupoissa. Sen nousu toteutui viime kuukauteen 10/2013 aikaan vrt (+5%), mutta merkittävää se oli myös ed.kuukauteen (+8%) ja 11/2012 nähden (+17%). Toisena suurena alueena oli Mustamäe edelleen, jonka kauppahinnat ovat vuosivertailussa huimasti nousseet (n +34%), josta viime kuukauden nostetta on enää vain +2%.  Keskihintojen pudotukset alas koettiin Kesklinn (-10%) ja Nomme (-8%) asuinalueiden kaupoissa ed. kuukauden vertailussa, jossa Kesklinn alueen yhä jyrkempi lasku (m/m) on nähtävissä. Kuusi kaupunginosaa kirjasi 11/2013 nousua neliöiden keskihinnoitteluunsa.

Enemmistö Tallinnan alueista nosti keskihintojaan

y/y chart
q/m chart
m/m chart

Marraskuu 2013 oli siis toteutuneissa kauppahinnoissa voimakkaammin nouseva kuin laskeva Tallinnan eri alueilla myyjille kuten viiim. keskihintojen (€/m2) muutoskuvastakin voi havaita.

Kauppamäärät koko vuoden 2013 ennätykseen

Kauppamäärät (690 kpl) Tallinnassa 11/2013 palasivat n 9/2013 tasoille, mutta määrät ovat edelleen vahvoja.

 

Kauppamäärien vetureina toimivat eniten 3 kaupunginosaa: Lasnamäe, Kesklinn ja Lasnamäe. Kaikki 3 kuitenkin hidastuivat ed.kuukauteen nähden ja suhteellisesti Kesklinn heikkeni eniten sen painoarvoltaan koko kaupungissa. Määrissä ed.kuukauteen eniten piristyi Pohja-Tallinn (+23 kpl kauppoja).

 

Myyntiodotukset: 12/2013

Asuinalueittain katsottuna suurimmat myyntiodotukset (vrt viime 12/2012) kohdistuvat: Kesklinn, Lasnamäe ja Pohja-Tallinn alueille. Viime kuukausien kehitys antaa aiheen uskoa, että Mustamäe on trendissään myös asettunut kaupungin kärkisijoille sen myynnin toteutumissa nyt pysyvämmin.

Hyviä aputyökaluja


Jätä kommentti