Asuntovälittäjä: Tallinna oli 2. maailmassa asuntojen +20% hintanosteella Q1/2014


Uus Maa [add firm=”Uus Maa”] kiinteistöanalyytikko Risto Vähi uskoo, että kiinteistömarkkinat lähitulevaisuudessa tulevat rauhoittumaan Tallinnassa ja hinnat muuttuvat taas myös edullisemmaksi ostajille.

Uus Maan mukaan kiinteistöjen hinnat ensimmäisellä neljänneksellä 2014 nousivat maailman huipputasossa: ne kasvoivat keskimäärin +20%. Se nosti Tallinnan 45 valtion joukosta kärkeen: tätä enemmän nousivat kiinteistöjen hinnat vain Dubaissa, jossa hinnat nousivat +32%.

Uus Maan kiinteistöanalyytikko Risto Vähin mukaan nousussa on nyt huomattava, että kiinteistöjen hinnat alkavat hidastua nousussaan selvästi jatkossa.

Hänen mukaansa nopea nousu kiinteistöjen hinnoille johtui piensijoittajista, jotka ovat säästönsä sijoittaneet pieniin Tallinnan asuntoihin. Lisäksi vaikuttaa myös hintoihin yleinen elpyminen talouskriisistä. ”Noin puolet kiinteistöjen ostajista toimivat nyt pelkästään omarahoituksen turvin”, sanoi Vähi.

Nyt on kuitenkin alkamassa vakaampi aikakausi hinnoille. Kauppoja syntyy vähemmän ja hintojen nousu alkaa tästä hidastua.

”Markkina kääntyy ostajia kohti lisää”, sanoo Vähi lisäten, että jos ostopuhelut eivät enää tapahdu, sinun täytyy harkita myyjänä markkinahintaa tarkemmin ja tarvittaessa oikaista tarjousta. ”Ihmiset etsivät edullisempia vaihtoehtoja.”

”Olemme siirtymässä uuteen vaiheeseen. Kaikki mikä tapahtuu taloudessa, heijastuu yleisesti toimintaan myös kiinteistömarkkinoilla ”, Vähi kiteyttää.

  • http://www.aripaev.ee/?PublicationId=c9a238c0-030c-439d-ba25-eb0a4e7c0816
  • http://www.aripaev.ee/?PublicationId=eb59db27-b612-4635-b2cf-1348d6fa2600