Tallinnalaisen mielestä jopa n 15v vanha asunto on ”ihan kuin uusi”


Virolaisilla asuntojen omistajilla (lue: välittäjillä) on ikioma erikoinen tapa arvottaa asuntojaan nykyään: jopa n 15 vuotta vanhat talot kelpaavat m2-hinnoiltaan uusiksi markkinoille – erityisesti kun katsotaan Tallinnan keskustan alueita. Tämä näkyy erityisen selkeästi kun viikkotasolla katsotaan tarjouskannan neliöhinnan muodostumista Kesklinn:n alueelta oheisen kuvan mukaisesti.

Kesklinn:n "uudet asunnot" alkavat v2000 hinnoittelussa paikallisesti

Koko Tallinnan kaupungin eri asuinalueiden m2-hintojen kautta näkee myös, että virolaisilla on nyt erikoinen taipumus arvottaa juuri 2000-luvun asuntoja m2-hinnoiltaan paljon korkeammalle kuin vaikkapa v1999 rakennettuja taloja: kaupallisesti tärkeimmillä kaupunginosilla on selvä piikki m2-tarjousten hinnoittelussa paikallisilla markkinoillaan.

Tallinnalaisten hinnoittelua v2000 uudemmista asunnoista 8/2014

Jokainen käytettyjen autojen ostajahan jo tietää, että auto alkaa hyvin nopeasti muuttua hinnaltaan käytetyksi sen jälkeen kun sen autoliikkeestä ulos ajaa. Asuntoja ei Tallinnassa kuitenkaan hinnoitella niiden  iän perusteella vaan enemmänkin ehkä puhtaalla tunteella.

Tämän viikon ilmainen vinkkimme ostajille onkin siis: kannattaa katsella tarkemmin asuntojen tarjouksia juuri ennen v2000, koska niiden myyjät ovat halukkaampia käymään kauppaa selvästi alemmila m2-hinnoilla kuin tätä uudempien välittäjiensä edustamat omistajat.

Kotiselaimen hintabarometri tarjoaa suomalaiselle mahdollisuuden seurata helposti vaikkapa iän mukaan asuntojen tarjousten kehitystä Tallinnasta helposti viikosta toiseen. Löydät alueilta tarjousten päivittyvät rakennusvuodet & koot ym helposti napauttamalla vain ko kaupunginosan keskihintaa Tallinnan kartalta avatessasi oheisen näytön.

Kesklinn kotiselaimen silmin: m2-koot ja sen myyjien hinnoittelua 1 viikolta

Jos avaat alueen tiedot omaan ikkunaansa kotiselaimesta (ts kuvassa oikealla), niin voit myös kopioida näitä eri markkinoiden avaintietoja omaan käyttöösi vaikkapa siihen omaan taulukkolaskimeen tai sen grafiikan tarkassa muodossaan.