Luksusalueiden kodin myyjien päätä ei palele – vielä


Tallinnan kotien myynnin viileneminen viime kuukausina ei näytä mitenkään hetkauttaneen pääkaupungin luksusasuinalueiden omistajia – vaan päinvastoin: marginaalit ovat jopa nousseet ylemmäs ennätystasojensa tuntumaan.

Seuraavasta kuvasta näkee hyvin miten eri lailla juuri Piritan ja Nommen asuntojen myyjät arvottavat omia kotejaan nykyään.

Piritan ja Nommen marginaalit vs Kesklinn

Vertailtaessa tehokkaimmin markkinana toimivaan keskustaan selviää tästä kuvasta hyvin miten Piritan alue on äskettäin ylittänyt jo +600 €/m2 maagisen rajapyykin hintaodotuksissaan kun sen ennätys on ollut +724 €/m2. Samaan aikaan kun Tallinnan viilentynyt markkinatilanne on tuonut Kesklinn:n  marginaalit +300 €/m2 tuntumaan.

Yleensä kun kauppa ei enää vedä, niin vapailla markkinoilla myyjät alentavat odotuksiaan hinnoittelussa kiinteistöilleen. Luksusalueiden asujat elävät Tallinnassa omassa maailmassaan, joka selvästikään ole kiinnostunut myynnin aikaan saamisessa tietyn ajan sisään, vaan pikemminkin kalastelevat sitä jättipottia kukin omalle kohdalleen.

Tilanne on siis henkisesti aivan toisenlainen kun siirrytään esim. Lasnamäen ja Mustamäen suuntaan köyhempien alueiden suuntaan.

Kotiselaimen hintabarometri seuraa automaattisesti sinulle Tallinnan asuntomarkkinoilla tapahtuvia kaikkein keskeisten avainlukujen kehittymistä reaaliaikaisesti viikoittain.

Parhaat markkinatiedot tarjoaa