Luksustalojen tarjoukset nostivat Nõmmen kalleimmaksi alueeksi 10/2014


Viime viikolla Tallinnassa Nõmmen kaupunginosa ohitti Piritan noustessaan yliarvostuksessa pääkaupungin johtajaksi kun verrataan mitä ostajat haluavat yleensä maksaa vrt myyjien avoimiin tarjouksiin. Tarjouksia nostivat käytännössä vain kaksi uudistuotannon (v 2014) kiinteistöjen osoitetta tällä alueella.

Kun katsotaan tarkemmin hinnoittelun karttaa tältä Tallinnan alueelta, siitä selviää erinomaisesti miten voimakkaasti koko tarjouskantaa dominoivat juuri vuoden 2014 uudet rakennetut luksustalot lukumäärällään n 31% siivulla.

Nõmmen tarjoukset rakennusvuosin ja hinnoin

Piritan suunnalla vastaavasti ovat kalliimmat kohteet huomattavasti tasaisemmin jakautuneet kaikilta viime vuosilta (mm v2014: 18% ja v2015: 13%).

Piritan tarjoukset rakennusvuosin ja m2-hinnoin

Luksustalojen valitut sijainnit ovat myös mielenkiintoisia: Piritalla vuoden 2014-15 nykyiset ja tulevat uudet talot ovat tiukasti lähinnää keskustaa olevalla kaupunosien rajoilla kun taas Nõmmen kaksi osoitetta ovat melko lailla koko suuren kaupunginosan keskivaiheilla. Kehittäjien näkemyksen mukaan Piritalla kannattaa siis vain luksusrakentaminen jos ne ovat melko lähellä sen uimarantaa ja pienvenesatamaa.

Piritan luksustalojen tarjouksia
Nõmmen kaksi kalleinta kiinteistöosoitetta tarjouksineen
Uusi ennätys on nyt siis jälleen nähnyt päivänvalon Tallinnan alati yhä vaan kallistuvassa ja kovasti kisatussa luksusasumisympäristössä kun Nõmmen aluetta yritetään myydä & markkinoida selvästi entistäkin korkeammilla m2-hinnoilla.