Uudistuotannon myyntiin suuria lisähaasteita 2015


Tallinnan asukkaiden pois muutto uhkaa seuraavaksi uudistuotantojen myyntiä etenkin sen köyhemmillä alueilla, kuten Lasnamäellä ja Mustamäellä.  Rakentajien tilannetta ei myöskään paranna se, että paperilla myyntejä on avattu näillekin alueille ennätysmäärät uusiin asuintaloihin jo vuodelle 2015 heti sen alkuun.

Pääkaupungin kahden köyhimmän alueen asuntojen myyntitarjonta (4.1.2015) näyttää talojen vuosien mukaan seuraavalta.

Avointen myyntitarjousten jakauma painottuu v 2015 kuvan asuinalueilla

Nuo varoittavan punaiset suuret siivut graafissa kertovat suoraan siitä, että Lasnamäellä on uusia koteja & paperilla myyntejä 13% (eli 86 kpl) ja Mustamäellä 23% (eli 116 kpl)  tarjolla vuodelle 2015 koko näiden tarjouskannassa. Markkinan kärjistymisen näkee myös siitä miten suuret nämä tarjousten punaiset siivut ovat kaikkiin edellisiin vuosiin nähden.

Pysyvämpi käänne asukkaiden vähenemisessä uhkaisi selvästikin vaarantaa & muuttaa rakentajien paperilla ennakkomyynnit ja -merkinnät kannattamattomampaan suuntaan Tallinnassa. Tästä huolimatta, lähikuukaudet lisännevät Tallinnan uudistuotannon tarjontaa, koska kaupungissa on yhä runsaasti aloitettuja & valmistuvia kohteita, joiden myyntitarjoukset eivät ole vielä julki.

 Markkinatiedot tarjoaa:kotiselain seuraa automaattisesti sinulle asuntojen koko myynnin kehitystä edellisten kuvien tapaan sen oman erinomaisen markkinakartan työkalujen avustuksella.