Haaberstissa kotimarkkinat taas vakaassa matalapaineessa 3-5/2016


Väike-Öismäen kotitarjoukset loistavat kirkkaan vihreällä halpuuttaan heti eläintarhan kupeessa

Haaberstissa tarjoushinnat alkoivat jälleen tippumaan selvästi alaspäin maaliskuun alusta sen kahdessa betonibunkkerien lähiössä: Väike-Öismäellä & Aastangussa. Myöskin suurimmat MEGAhalpuutukset kodin myyjien toimesta näkyvät selvästi näillä asuinalueilla. Parhaimmillaan ALEt ovat jopa -10%/m2 luokkaa jo ennestään superhalvoiksi nyt muuttuvissa kymmenissä vanhoissa kodeissa. Tippumisen vaikutus koko kaupunginosan tarjousten hinnoitteluun on jo muutamassa kuukaudessa jopa lähes -50 €/m2 ts 100 m2:n kodista on sulanut n -5000 € pois pyynnöistä.

Viime viikkojen m2-hinnan kehitys näyttää kaupunginosaan seuraavalta, jossa ohut punainen lanka kertoo halvimpien alueiden paineesta halventua yhä lisää.

Lähiöiden halpuutus heijastuu jo koko kaupunginosan tippuvaan keskihintaan

Kaupunginosassa kauppaa käydää toteutuvilla hinnoilla, jotka ovat nyt Tallinnan halvimmalla tasolla: ostajan ja myyjän näkemysero on keskimäärin luokkaa 9% tarjoushinnasta alas kaupunginosalle.

Halpuutusten keskittyminen

Kaikki kaupunginosan halpuuttajat (/TOP-ALEt) löytyvät Väike-Öismäen ympäristöstä

MEGAhalpuuttajat erottuvat esiin

Kun tarkemmin katsotaan lähiön markkinamuutosta yhdeltä viikolta, niin löytyvät ns MEGAhalpuuttajat samalta alueelta, jotka ovat 10% alennuksien tasoilla päivittäneet tarjouksiaan runsaasti vieläkin alaspäin.

Kotien hinnoittelussa MEGAhalpuuttajat loistavat aurinkoisesti jo ostajalle

Lähipalvelujen vetoapu

Näiden kotien ostajalle on myös mielenkiintoista, että joskus suurimmat alennukset löytyvät loistavien lähipalveluiden aivan naapuristakin. Lähipalvelut eivät siis tue MEGAhalpuuttajan hintaa lainkaan lähialueen trendin ollessa heikko.

Viime viikon megahalventunut koti on aivan lähipalvelujen vieressä

Loppujen lopuksi, talon & asunnon kunto tietysti ratkaisee kuinka myyjä onnistuu kaupoissaan eikä tässäkään tapauksessa suuri halpuutus vielä näytä ostajan silmin kovin ihmeelliseltä. Elementtitalon kunto on kehno ja nyt päätetty alempi tarjoushinta ei ole kuin marginaalisesti viime kuukausien toteutumia parempi halpuutuksenkaan jälkeen (ts -634 €).

Tämä MEGAhalpuuttaja ei ulkonaisesti & hinnoittelussaan vielä anna ostajalle kovin paljon etua
Kun seuraat MEGAhalpuuttaneiden listaa edellisellä tavalla, voit osua joskus myös helmeenkin kodin ostajana. Edellisestä kuvauksesta näit kuinka systemaattisesti voit lähestyä myytävää kotia alueen hintatrendin & siellä tapahtuneiden halventumisten kautta, joka tarjoaa paremman mahdollisuuden tingitynkin tarjouksen hyväksymiseen kotikaupoissa. Vastaavasti voit toimia muissakin kaupunginosissa Tallinnassa.

Markkinatiedot tarjoaaKotiselain auttaa seuraamaan automaattisesti kotimarkkinoiden suurimpia muutoksia viikoittain Tallinnaan: merkitsemällä muistiin löytämiäsi mielenkiintoisia tarjouksia, voit myöhemmin yhdellä napautuksella palata seuraamaan juuri sen muuttunutta markkinatilannetta.