Pari (markka-) miljoonaa on ”pähkinöitä” vanhan kaupungin hintavapinoissa


"Hullut päivät" vanhan kaupungin kotimarkkinoilla jatkuvat Tallinnassa

Kotien markkinat Tallinnan vanhassa kaupungissa vajoavat kuin meidän ”Suomen kansantalous” tavalla, jossa > 300 000 €:n viikkoheilahtelu on ihan normaalia ilmiö myyjiltä (ts > kaksi vanhaa markkojen milj !). Tämä alue elääkin ihan omaa kiinteistömarkkinoiden mikroelämäänsä jo ennestään kalleimman keskustan (/Kesklinn) sisällä omana saarekkeenaan. Paikallisissa online-ilmoitusten sivuilla on jopa luokiteltu alue omaksi lähiökseen, vaikka se ei virallisesti sitä olekaan.

Luksusluokan Penthouse-luokan kolmio on tarjolla heti vanhan kaupungin vilkkaimman keskusaukion talosta & sen katolta. Hintapyyntö ei ole (enää) ihan Tallinnan ”downtown”:n kärjestä, mutta sinnittelee kivasti yhä vielä eliittiklubin sisällä >4000 €/m2 hintalapullaan, mutta hinta kylläkin jo huojuu aika kovasti reilun kapitalismin hengessä.

Hintaansa tarkistava sviitti on aivan vanhan kaupungin ytimessä

Normaalistihan vanhan kaupungin m2-neliöhinnat alkavat nykyisin kolmosella. Kuten ylemmästä kuvasta näkee: tämä sviitti on nyt reilut 2X arvokkaampi kuin Tallinnan  Kesklinn:n normaali kauppatoteutumien m2-keskihinta.

Kotimarkkinoiden hintahuojunta kertoo siitä kuinka rauhallisia myyjät ovat omien tarjoustensa suhteen: suuret alennukset hyvin lyhyen ajan sisällä henkivät usein omistajan halusta sulkea kauppansa nopeasti, joka kodin ostajalle luo aina uuden tilaisuuden jopa lyhyen aikavälin sijoitukseen.
Markkinatiedot tarjoaaKotiselaimelta löydät myös käden käänteessä MEGAhalpuuttajat, jotka heiluvat hinnoissaan eniten. Nämä ovat mielenkiintoista (kts edellä) tai jopa hyödyllistä seurattavaa kun haluat löytää ns ”helmiä” & tilaisuuksia kotimarkkinoiden jatkuvista päivityksistä myyjien taholta.