MEGAhalpuuttajat luovat ”Onnibussimaisia” tilaisuuksia kodin ostajalle


Tarjouksiaan eniten tiputtaneet kodin myyjät ”MEGAhalpuuttajat” löytyvät myös kaupunginosin Tallinnaan. Näiden muuttuvat viikoittaiset kotien tiedot ovat mielenkiintoista seurattavaa & antavat tilaisuuden tutustua koteihin, jotka voivat olla – ehkäpä vain väliaikaisesti – hyvin halvaksi hinnoiteltuja kaupungin eri osissa. Tässä katsausta yhden viikon osalta millaisia koteja Tallinna tarjoaa tässä ryhmässä ostajalle eli ns ”parhaat palat”. Kansalaiset, olkaapa siis hyvä: viikon tuorein lista parhaista halventumisista !

 Narva mnt 16, Raua, Kesklinn: halpuutus -10% / vko

Vain kolmen korttelin päässä Viru-keskuksesta eli juurikin aivan ydinkeskustan edullinen kolmio. Hintaa painaa eniten tn kodin kunto, joka kyllä kaipaa kunnon remonttia sekä sen 1. kerroksen sijainti katutasosta. Erityisesti keskussa korostuu hinnoissa kodin kerroksen korkeus kadun jatkuvasta hälinästä pois. Plussana on taas aito kivitalo, jota arvostetaan eniten. Toisaalta, hintaan n 1600 €/m2 mahdollisuus parantaa tästä vuokra-kämppä & sijoitus pidemmäksi aikaa ovat aika hyvät kun vastassa on alati yhä nouseva keskustan keskihinta siellä 2130 €/m2 toteutuvilla nykytasoilla.

Jakobi 24, Keldrimäe, Kesklinn: halpuutus -7% / vko

Siisti tasokas & valmis kaksio katutasosta vanhassa puutalossa kahdesssa kerroksessa eli 1/2 + sokkelikerros. Tämän hintaa rokottaa eniten Keldrimäen lähiö, jossa ovat mm vanha vironvenäläisten eniten asuttamat elementtibunkkerit Lastekodun kadulla sekä myös lähialueelle valtavasti tunkeva uudistuotanto. Tähän hintaan 1600 €/m2 on kuitenkin kodin tasossa sen verran luksusta, että se osunee jo oikeille rajoille. Koska sokkeliin on laajennettu uusi keittiö sekä kylpytilat, niin kannattaa varmistaa, että ne on oikeasti rekisteröity virallisiin neliöhin Viron kiinteistörekisteriin: muutoin edessä voi olla vaikeuksia joko pankin / sen seuraavan omistajan myynnin kanssa.

Õle 30, Pelgulinn, Põhja-Tallinn: halpuutus -21% / vko

Tätä tilavaa kaksiota myydään puutalosta urakalla & tosissaan: myyntiin on valjastettu nyt jo jopa 6 kpl eri välittäjiä. Näiden hinnatkin vaihtelevat reilusti jopa +/- 20 000 €, josta on suomalaisena aika vaikeaa ymmärtää meklarin lisäarvoa samasta tuotteesta. Kodin arvo piilee sen puutalon omassa idyllissä: ei ole suurikaan salaisuus paikallisesti, että tässä kaupunginosassa puutalot ovat juurikin vahvimmilla markkinoilla kivitaloja vastaan. Miinuksena on selkeästi talon uusimaton lämpöeristys & julkisivu. Joten tätä 1700 €/m2 voi pitää alennustenkin jälkeen vielä korkeana pyyntönä alueen kilpailutinteeseen nähden, mutta ehkäpä tilanne vielä paranee ostajalle.

Laevastiku 12, Paljassaare, Põhja-Tallinn: halpuutus -12% / vko

Tämä valmis kaksio jatkaa halpenemistaan merkittävästi jo ainakin toista viikkoa. Lisäksi, myyntiin on ilmestynyt mukaan myös jo 2. meklarikin. Kodin suurin haaste myynnissä on sen sijainti: Paljassaaren alue, jossa on eniten raskasta teollista tuotantoa ja sitten vain tämä pikkuruinen blokki sen uusittuja pientaloja olemassa. Mahdollista kuitenkin on, että Tallinnan Paljassaaren merenrannan uusi yleiskaava alkaisi tulla voimaan jos/kun koko kaupunginosan laajeminen etenee nykyisellään n 5 – 10 vuotta eteenpäin. Paljassaaressa on myös pikkuruinen suosittu uimaranta pienen pyöräilymatkan päässä upein näkymin Tallinnan keskustaan. Hintapyyntö >1350 €/m2 voi siis olla kuitenkin hieman yläkanttiin viritetty.

Markkinatiedot tarjoaa
Kahdella napautuksella piirtyvät MEGAhalpuuttajat kotiselaimeen

  • Kotiselaimen MEGAhalpuuttajat avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta ”TOP-ALEt”, joka siirtää listan kartalle.
  • Sen jälkeen näkyvät %-halpuutukset ja uusi painike, joka tuo nämä MEGAhalpuuttajat esiin.
  • Tarkemmat kodin tiedot löytyvät lopulta aina napauttamalla kunkin väritettyä omaa hintakuplaa kartalta

.