TOP-ALEt viikolta: keskustoria, merinäkymää ja kattoterassia nyt asumiseen


Tarjouksiaan eniten tiputtaneet kodin myyjät ”TOP-ALEt” löytyvät myös kaupunginosin Tallinnaan kotiselaimesta. Näiden muuttuvat viikoittaiset kotivinkit ovat mielenkiintoista seurattavaa & antavat tilaisuuden tutustua ALE-tarjouksiin, jotka voivat olla – ehkäpä vain väliaikaisesti – hyvin halvaksi hinnoiteltuja. Tässä katsausta yhden viikon osalta millaisia koteja Tallinna tarjoaa tässä ryhmässä ostajalle eli ns ”ne parhaat palat”. Kodin ostajat & Tallinnan ystävät, olkaapa siis hyvä !!


Pärnu mnt 110, Kitseküla, Kesklinn: halpuutus  -10 000 € / vko

Luksustason sisustettu kolmio uudehkossa talossa hissin kera. Hintaa painaa mm kaukaisin Kitseküla lähiö keskustan alueella sekä läheinen hyvin massiivinen uudistuotannon myyntitarjonta (ts Pärnu mnt 126, 24 avointa tarjousta n 2000 €/m2). Myöskin vilkkaasti liikennöity valtatie vierellä on haaste. Plussan puolelta löytyy toki 5. kerros (+113 €/m2, premium ). Alennusta on nyt n -18 150 € viime 3 kk:n koko keskustan m2-hintojen toteutumiin nähden & myyntihinta on jo alle kotiselaimen ostajasuosituksen (1850 €/m2) viikolle juuri tässä talossa: 1843 €/m2. Koska ympärillä on niukasti samanlaisia koteja, tarjouksen hinta tuntuu aika sopivalta.


Lastekodu 5, Keldrimäe, Kesklinn: halpuutus -10 400 € / vko

Korjausta kaipaava kolmio vankassa kivitalossa pikku kadulta aivan ydinkeskustasta. Tämän hintaa alas rokottaa varmasti kodin 1. katukerros (-296 €/m2, premium ) sekä venäläiskielinen Keldrimäe elementtilähiö ympärillä & valtava nouseva uudistuotanto joka puolella läheisyydessä. Plussana ovat erittäin laajat lähipalvelut, Keskturg & sijainti vähän syrjässä itse Lastekodun rauhattomalta kadulta. Tarjous on nyt tippunut n -27 200 € alle viime 3 kk:n m2-keskihinnan keskustassa samalla kun se on aika selvästi alle kotiselaimen läheisten tarjousten ostosuosituksen ( = 1957 €/m2):  1704 €/m2. Sillä varauksella ettei usko uustuotannon romauttavan lähiön suosiota kokonaan & talon voisi peruskorjata lähivuosina, tätä tarjousta voi pitää oikeaan tasoon viritettynä.

Kopliranna 27, Kopli, Põhja-Tallinn: halpuutus -5 000 / vko

Vehreässä miljöössä talvisin merinäkymin valmis pikku kaksio kivitalossa uimarannan naapurista. Hintaa painaa sen sijainti Kopli halvimmassa lähiössä Pohja-Tallinnan kaupunginosassa, vaikka talo on heti rajan lähellä Pelguranna  lähiötä. Myöskään lähipalvelut eivät ole kovin vieressä. Toisaalta, naapurusto on viime vuosina huomattavasti kohentunut ja sijainti on varsin viihtyisän siistin pientalokadun – Sirbin – läheisyydessä. Kodin arvoa lisää myös 2. kerros (+92 €/m2,  premium  nykyään). Pyyntö on nyt n 2409 € alle viime 3 kk:n Pohja-Tallinnan keskiarvon. Kotiselaimen hintasuositukseen (1512 €/m2) nähden tarjous on yhä korkeahko: 1556 €/m2. Näin ollen, tätä voi suositella merimaisemasta innostuneille jos hinnassa on vielä tinkimisvaraa alemmas & kun uskoo rakentamisen jatkuvan Kopliin asti.
Kaera 22, Pelgulinn, Põhja-Tallinn: halpuutus -1000 / vko (KIIREmyynti!)

Reilu kaksio kattoterassilla hissillisestä talosta keskustanäkymin – suoraan omistajalta. Tarjousta & myyntiä painaa monta samanaikaista tarjousta samasta talosta (ongelmia?) sekä uudistuotannon massiivinen laajeneminen tarjouksineen Pelgulinn ja Pelguranna lähiöissä melko lähietäisyydelle (mm Ketrajan 3 upouutta kerrostaloa & tuleva korkea Sõle 31 talo lähistöllä). Koti on kuitenkin rauhallisesta 5. kerroksesta (-125 €/m2 premium , joka ei tässä päde kun talossahan on hissi) vilkkaalta Sõle -kadulta pois sekä keskellä erittäin hyviä palveluja. ALEa on nyt massiiviset -30 400 € viim. 3 kk keskihintaan Pohja-Tallinnan toteutumista. Kotiselaimen lähistön hintasuosituskin on selvästi korkeampi (1620 €/m2 ostajalle 8.8.2016) kuin tarjouksen m2-hinta: 1272 €/m2. Tarjous on mielenkiintoisella tasolla kunhan vaan tarkistaa talon asiat & suunnitelmat kunnolla läpi KÜ:n johtajalta.

Markkinatiedot tarjoaa

Yhdellä napautuksella TOP-ALEt & kahdella napautuksella MEGAhalpuuttajat esiin
  • Kotiselaimen TOP-ALEt avaat helposti menemällä kaupunginosaan ja aloittamalla sitten painikkeesta, joka siirtää listan kartalle esiin.
  • Tarkemmat kodin tarjoustiedot löytyvät aina napauttamalla kunkin väritettyä omaa hintakuplaa kartalta

.