Ylisuuren uudistuotannon kilpailu iski vanhaan kaupunkiin


Valtava Tallinnan uudistuotanto on alkanut näkyä yhä selvemmin markkinoilla myös kotien hinnoittelussa kaikkein kalleimmalla alueella: vanhan kaupungin tarjoukset ovatkin kääntyneet laskuun viimeisen vuoden ajalta sen myyjien m2 – hinnoissaan. Myyjät tuntevat täällä yhä suurempaa epävarmuutta joutuessaan yhä aggressivisemmin kilpailemaan muun muassa Kalamajan uusien kotien ylituotantoa vastaan ja siksi hinnat ovat laskussa. Kodin ostajalle tämä on loistava uutinen & tilaisuus tinkiä se kaikkein paras hinta jos vanhan kaupungin asuminen kiinnostaa & innostaa.

Tarkemmin katsottuna vanhan kaupungin markkinatilanne näyttää juuri nykyään seuraavalta.

Vanhan kaupungin kotitarjoukset joustavat nyt yhä alemmas Tallinnassa

Pyyntöjen tippuminen tarjouksissa on viime aikoina vain kiihtynyt & kokonaisen viime vuoden (/52 viikon) trendi on aika selvä: hinnoittelu joustaa nyt yhä alemmas myyjillä tässä pikkuisessa luksuslähiössä. Viime vuoden kehitys on jo sulattanut tarjouksista pois n. -500 €/m2 ostajiensa hyväksi.

Pääosin Tallinnan lähiöissä eletään nousuhuumassa edelleenkin ts myyjien pyynnöt osoittavat yhä kohti taivasta keskustan eri alueilla. Poikkeukset tästä löytyvät juuri niistä lähiöistä, joissa uudistuotannon raju tulva iskee eniten vanhojen asuntojen myyjien harteille. Eräs vastaava tapaus näkyy tänään Torupillin lähiön taantuvina kotien hintoina (ts Stockman:sta Tarton maantietä vasemmalle jäävä pikku alue aina Sikupillin Prisman kulmille asti). Sielläkin on yhä paremmat ostajan markkinat, josta on hyvä katsella mahdollista uutta kotia edullisemmin.

Torupillin lähiössä laskutrendiä aiheuttaa sen lähistön massiivinen uustuotanto

 

Lainoittajien pienet reaktiot ovat kuitenkin jo näkyvissä uutuutena massiivisen ylituotannon kuplan mahdollisista jatkovaikutuksista markkinoilla: mm ruotsalainen SEB pankki eräänä johtavana kiinteistöjen lainoittajana paikallisesti on alkanut vetää omia markkinoinnin tempauksiaan omien uusien Tallinnan kotien myynnin vauhdittamiseksi yhdessä suurten omien välittäjiensä kanssa.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua selvittämään kotimarkkinoiden tunnelmat & trendit lähiötasoilla tarkasti edellisten kuvien tapaan juuri silloin kun sitä eniten tarvitset & olet suunnittelemassa oman kodin hankintaa / myyntiä Tallinnassa.