Haaberstista yhä halvempia uusia koteja koko rahvaalle


Uusien kotien massiivinen rakentaminen & myynti näkyy yhä agressiivisempina tarjouksina Haaberstin kaupunginosassa. Siis alueella, joka on suomalaisille tuttu lähinnä sen Rocca al Mare:n kauppakeskittymästään. Jättimäisten rakennushankkeiden lopputuloksena ostaja voi nauttia nyt yhä halvemmista uusien kotien hinnoittelusta.

Suurimmat projektit keskittyvät vain muutamalle alueelle, jotka vaikuttavat selvästi jo hintoja alentavasti. Näistä suomalaisille mielenkiintoisin on Pikaliivan lähiössä sijaitseva pientalojen rypäle.

Lähiöön valmistuu kokonaisia uusia katuja pientaloineen v2017

Juuri näiden uusien talojen vaikutus kaupunginosa tarjontaan & keskihintaan on valtava: jo 50% kotien myynneistä vastaavasta uudistuotannosta nämä talot paisuttavat hintaluokan 1600 – 1700 €/m2 kaikkein myynti-ilmoitukset kaikkein suurimmaksi (ts 11% punainen lohko kuvassa alla).

Uudistuotanto (v2017 - 2018) keskittää Haaberstin aluehinnat 1600 - 1700 €/m2 haarukkaan

Kehittäjät & rakennuttajat suoramyyjinä

Tarjonnan kasvaessa yli normaalin kysynnän ovat kehittäjät yhä suuremman haasteen edessä hakiessaan myyntikumppaneita välittäjistä: arvostaan tarkat isot välittäjät keskittyvät usein korkeamman hintatason kotien myyntiin parempien palkkioiden toivossa myyntipanostaan vastaan poimien ns ”rusinat pullasta” itselleen yhä uudelleen. Tämä markkinan kehitys on johtanut tilanteeseen, jossa myös Haaberstin kaupunginosassa nähdään rakennuttaja suoraan uusien kotiensa myyjänä useimmissa hankkeissa.

Mitä suuremmaksi ylitarjonta Tallinnassa nousee, sitä enemmän tämä kehittäjäkeskeinen myynti turpoaa ostajana sinun hyväksi.

Kampanjointi- & tarjoussyklit nopeutuvat

Normaalisti Tallinnassa tarjoukset elävät & näkyvät markkinoilla n. 15 – 17 viikkoa (ts 3-4 kk) aina kerrallaan sen vilkkaimmin kauppaa käyvillä muutamilla alueilla.

Haaberstin kova ylikuormitus myynneissään on kuitenkin johtanut sen pienen markkinan jo poikkeustilaan, jossa tarjousajat ovat normaalia lyhyempiä yhä useampina viikkoina nykyään siellä.

Haaberstin ilmoitukset sulkeutuvat nopeammin (12 vko) kuin keskustassa (15 vko) nykyään
Ostajana voitkin suoraan hyödyntää sinua kiinnostavan & innostavan kodin tinkimisvaraa tutustumalla tarjouksen nykyiseen ikään markkinoilla & vertaamalla sitä normaaliin tarjous- & myynti-ikään paikallisesti.

Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselaimen avulla selvität nopeasti juuri parhaat kaupunginosat & mahdollisuudet toteuttaa kodin unelma itsellesi edullisesti tuntemalla alueen markkinat kuten alan ammattilaiset.