Kalliin Kalamajan koti-ilmoitukset selvästi yli normaaliaikojen


Kuumaa koti-ilmoitusten hehkua Kalamajan lähiöstä nykyään

Suositun Kalamajan kotimarkkinoilla on nähtävissä myyntijulkaisujen yhä piteneviä ilmoitusaikoja, joka voikin kertoa markkinan sopeutumisesta uuteen vaiheeseen ostajille samalla kun tämän lähiön m2-keskihinnat ovat lähteneet luisuun alemmas. Kalamaja on Pohja-Tallinnan kaupunginosan eniten & äänekkäimmin markkinoitu pienalue sisältäen ennätysmäärän uusia projekteja & taloja nykyään.

Vuoden ajalta taaksepäin keskihintojen kehitys lähiössä näyttää nyt seuraavalta.

Kalamajan kotien hinnoittelu osoittaa viilenemisen merkkejä 8/2017

Kalamajan kotihinnoittelun veturina toimi eniten uuden Balti Jaam -torin avaaminen sen viereen ja nyt kun se on ohi + syksy jo häämöttää näyttää siltä, että myyjät joukolla tarkistavat hinnoittelua alemmas kollektiivisesti. Palattuaan viime viikkoina alle lähiön koko vuoden trendikäyrän hinnoittelu näyttää tasaantuvan n 2300 €/m2 alueen kodeissaan.

Juuri tänään Kalamajan omien avoimien myynti-ilmoitusten kesto eli ”päiviä auki markkinoilla” – mittari on n -29 päivää pakkasella vrt koko Pohja-Tallinnan kaupunginosan normaaliajan vastaavaan mittariin.

Kalamajan päivää auki on hieman punaisella eli koko alueen myynti on hitaampaa

Kun siis aivan yleisesti kiinteistösijoituksissa alan ohjeena kiinteistösijoituksen kannattavuudelle suositellaan max 120 päivän sääntöä avoinna, on Kalamajassa niin monia koteja listoilla ylittäen ilmoitusajan. Tämä tärkeä sijoittajan mittari ei siten toteudu enää kun kierto myynneistä on liian hidasta. Nyt ollaan korjattu 2017 vuoden alun tunnelmiin ja nähtäväksi jää jatkuuko pudotus tästä vielä alemmaskin.

Toisaalta, koko Pohja-Tallinnassa tilanne on vielä kohtuullinen & tilaisuuksia on, koskapa sillä on 116 päiviä auki arvo kaikkinen sen eri lähiöineen.

Kodin ostajan Tallinnaan kannattaa panna merkille paikalliset ympäristöjen kehityshankkeet hyvin & tuntea myös markkinan trendit tarkasti: näin pienessä yhteisössä paikalliset sijoittajat & kehittäjät yleensä kun ennakoivat hintapiikit tämänkin hyvän esimerkin nojalla jo hyvissä ajoin ennakkoon maksimoidakseen tuotot.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain tarjoaa tilaajilleen tarkan markkinanäkymän edellisten kuvien tapaan sekä lähiökohtaisiin hintoihin että niiden yksittäisten ilmoitusten ”päiviä markkinoilla” ilmoitustietoihin asti.