Tältä kotihintojen trendikäännös näyttää Tallinnassa


Tallinnan yhä jatkunut nousubuumi kotihinnoissaan näyttää huojuvan taas pitkästä aikaan sen pyynnöissään: hintatrendien muutokset pääkaupungista aina keskustan yhteen erityisen herkkään & kiinnostavaan lähiöön osoittavat nyt yhtenäisesti kaikki samaan suuntaan. Kun se isompi trendikäänne kotihintojen nousulle – lopultakin – tapahtuu näyttää se juuri seuraavan tekstin mukaiselta suurimmasta alueesta pienimpään mentäessä.

Tallinnassa pientä ”säröä” buumiin

Pyyntöjen hinnoittelu rikkoi aivan äskettäin nousutrendinsä

Koko Tallinnan kotien hinnoittelu on yhä vakaasti kipuamassa ylemmäs selvästi, mutta merkittävintä on kuvassa sen muutaman viime viikon voimassa ollut trendikäyräänsä alempi m2-hinnoittelu sekä se että viimeisin noteeraus markkinoilta on taas halvempi kuin tätä edellinen halvin neliöhinta. Yhtä hyvin neliöhinta voi vielä pompa ylemmäskin mm halvempien kaupunginosien tukemana kun sisäinen osto- & muuttoliike voimistuu.

Keskusta trendikkäästi aloillaan

Kesklinn:ssa pyynnöt vakiintuivat alle noustrendin

Keskusta / Kesklinn on tärkein myynnin tukipiste & alue, koska siellä pyörivät kalleimmat kotien kaupat Tallinnan suurimmilla määrillä siksi sen pyyntöjen hinnat määräävät pitkälti koko kaupungin suuntaa.

Pyynnöt ovat pysyneet melko paikallaan & pidempään kuin koko Tallinnassa ts kuusi viikkoa peräkkäin nousutrendinsä alapuolella. Lisäksi, voidaan tulkita loivan laskun jo alkaneen kesäkuun alusta nykyhetkeen, koska edellinen huippu (2563 €/m2) tapahtui 5/2017.

Jousto alemmas on yhä hyvin loivaa ja myyjät / välittäjät kaiken muuttaa voivat huomenna kun & jos kiinteisölainoitusten ympäristö sen vieläkin sallii heidän mielestään.

Kadriorg & sen ”myrskyn merkit”

Kardiorg:n lähiössä pyynnöt joustivat jyrkästi alemmas kesän aikana

Mainio lähiö tulkita aivan herkintä kotihinnoittelun tulevaisuutta tänään löytyy Kadriorg:sta. Tässä suuressa lähiössä näkyy miten kalleimman uudistuotannon valtava myymätön inventaario hinnoitellaan kun trendit & uusien kotien markkinan mielialat huojuvat kollektiivisesti muutamien suurien myyjien & kehittäjiensä toimesta.

Kalliissa luksuslähiössä on tapahtunut jyrkkä hinnoittelun tarkistus, jota on kestänyt nyt 10. viikkoa alle sen trendikäyrän. Vuositrendin jyrkkyys ylös on selvästi loivempi kuin koko kaupungissa & sen kaupunginosassaan (vrt ed kuviin). Viimeisimmät kotien m2-hintapyynnöt ovat lähestymässä nyt tasoa, joka vallitsi lähiössä vuosi sitten palaten ns lähtöruutuun.

Myyjät & välittäjät säätelevät tarkasti julkisia pyyntöjään siten, että se vastaa ostajien potentiaalia & Kadriorg:n kaltaisessa ympäristössä muutokset ovat kuitenkin hyvin nopeita. Tällä hetkellä markkinoilla nähdäänkin erittäin agressiivisia bonustarjouksia Kadriorg:n tietyissä uusissa luksustaloissa niiden myynnin edistämiseksi & vain aika näyttää löytyykö ostovoimaa yhä riittävästi tukea tämän inventaarion purkamiseen. Kiinteistöbuumihan pyörii (yli?)kuumilla kierroksilla yhä useammalla kilpailevalla & halvemmallakin alueella. Kilpailu ostajan sielusta vaan kiristyy jatkossa lisää varmasti.

Kodin ostajana sinulle on siis kriittistä ymmärtää valitun & toivotun lähiön markkinan käytös myyjillä ja sen viimeisimmät tunnelmat. Tältä pohjalta ed kuvienkin mukaan voit hinnoitella oikeansuuruisen täsmätarjouksen, jonka hyväksyminen on tn helpompaa myös myyjälle.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain tarjoaa tarkat kuvat kaikista nettimyyjien hintatrendeistä Tallinnaan aina lähiö- & kotitarjouskohtaiseen tasoon saakka. Ole kuin ammattimainen sijoittaja / välittäjä ja ymmärrät markkinoita hetkessä paremmin sen avulla.