Näin tunnistat ghettoja oman kodin hankinnassa ennakkoon


Tallinnassa on monia lähiöitä, joita kannattaa harkita vielä kahdesti jos muutat kaupunkiin ulkomaalaisena. Osa näistä on vanhoja betonibunkkereita, jotka ulkonaisesti helposti tunnistaa, mutta tästä jutusta löydät olennaista tietoa miten tunnistaa ongelmalähiöt muulloinkin aina numeroiden valossa objektiivisesti pääkaupungista.

Pahimpia ghettoja / ongelmalähiöitä tunnistaa helpoimmin kahdesta asumisen tekijästä: alhaisista kotien m2-hinnoittelusta & korkeimmasta asumistiheydestä.

Ohessa on nykyinen tilanne Haaberstin kaupunginosan Väike-Õismäen lähiöstä, josta näkyy molemmat piirteet hyvin selvästi läsnä. Kannattaa huomata miten korkein asukastiheys (punainen alue eli 3000 – 6000 asukasta /  1 ruutu) keskittyy juurikin kaukaisimpaan osaan lähiötä siellä samalla kun m2-hinta on alhaisempi Haaberstissa.

Tiheimmin asutuilla lähiön alueella on myös usein eniten sen kotien myyntiä

Lasnamäeltä näet sen miten sen kahdessa lähiössä – Pae:lla & Laagna:lla – erottuu myöskin suurin blokki tiheämpää asumista. Myös m2-keskihinnat ovat kaupunginosan alhaisimpia vaikka lähiöt eivä ole edes kaukaisimpia tällä valtavalla Lasnamäen alueella.

Tiheämpi asutus johtaa tässä läpi kahden lähiön Lasnamäellä
Kodin ostajalle onkin aina hyvin tärkeää löytää parhaan kiinteistöhankinnan arvonsäilymisen & -kasvun mahdollisuudet: korkein asumistiheys + alhainen m2-hinta ovatkin mainioita neutraaleja mittareita karttaa vääriä alueita.

Markkinatiedot tarjoaa

Asukastiheys Tallinnan ydinkeskustasta

Kotiselain antaa käyttöösi lähiöiden hinnoittelut sekä tuoreet asukastiheydet automaattisesti & helposti aina kun niitä tarvitset edellisten esimerkkien tapaan.