Kolme ydinkeskustan aluetta yhä parempia kodin ostajalle


Tallinnan uudistuotanto kehittää keskustaa yhä edullisempaan & avarampaan suuntaan ostajalle muutamissa lähiöissä yhä selvemmin. Näiltä alueilta voit odottaa reiluja tarjouksia entistä tiukemman kilpailun vallitessa niiden ympärillä. Tällä hetkellä näihin alueisiin kuuluvat: Sadama, Sibulaküla ja Keldrimäe. Tästä jutusta löydät lisää tietoa miksi juuri nämä alueet ovat nyt mielenkiintoisessa tilanteessa.

Satamakin muuttuu jo edullisemmaksi

Lauttaterminaalien ympäristö on kallista aluetta uudistuotannon nojalla, mutta halpenee nyt jo hitaasti.

A- ja D-terminaalien ympäristöön syntyy valtavasti uusia koteja

Kuten kuva kertoo, niin kodin pyynnöt ovat alkaneet hiljaa valua alemmas 2800 €/m2 kohti 2750 €/m2 vuoden kuluessa.

Myynnin valtava kilpailu on asettanut hintakattoa alueelle, jonka vahvistaa myös määrien valtava nousu nyt aivan viime kuukausilta (alkaen 3/2018).

Satama tarjoaa jo nyt aika loistavia tilaisuuksia kodin hakijalle mm uusittujen vanhojen kotien markkinoilla johtuen tästä markkinatilanteestaan.

Vanhojen kotien ydinkeskustaa

Legendaarisen Olümpia -hotellin ympäriltä löytyy Sibulaküla:n lähiö, jossa myös markkina kehittyy ostajan suuntaan mukavasti.

Hotellin ympäristöä dominoivat vanhat kivitalot & niiden kodit

Hinnat pyynnöissä ovat tulleet täällä alas jyrkemmin eli 2500 €/m2 aina 2200 €/m2 keskimäärin.

Tällä pikku alueella on olemattomasti uudistuotantoa ja niinpä sen hinnat heijastavat suoraan vanhojen kotien muutoksia ydinkeskustassa.

Myytävien kotien määrät ovat myös tippuneet samalla joka kertoo myyjien & välittäjien haluttomuudesta osallistua markkinaan laskevassa trendissä / myytävien kotien tarjonnan todellisesta niukkuudesta.

Keskustorin kahden kastin kodit

Heti keskustorin ympäriltä löytyy valtavan suuri lähiö, jonka edullisuus näkyy paranevan myös jatkuvasti.

Valtava lähiö polarisoituu aivan uusiin ja vanhoihin koteihin täällä

Hinnat laskivat lievästi alueella pyynnöissä 2350 €/m2 alemmas 2250 €/m2 vuoden aikana.

Keldrimäe:llä on myös runsaasti uudistuotantoa, jonka vaikutus näkyy & tuntuu korkeassa keskihinnassa. Samalla kuitenkin vanhojen kotien tarjonta on runsasta ja hinnoittelu ajoittain hyvin houkuttelevaa jo ostajan silmin.

Kotien määrät ovat myös laskusuunnassa, mutta kevät on tuonut tiettyä piristystä tähän aivan viime kuukausina.

Parhaat ostajan tilaisuudet syntyvät täällä vanhoissa hyvin uudistetuissa kodeissa, jotka sijaitsevat sen kivitaloissa.

Näistä alueista voit hyvin lukea, että vanhat kodit muuttuvat selvästi nopeammin edullisemmaksi Tallinnassa (Sibulaküla) kuin uusien vasta kehittyvien alueiden (Sadama). Helmien haku vanhoista kodeista voi siis olla jo hyvinkin kannattavaa sopivasti valittuna.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain kerää sinulle automaattisesti tietoa lähiönn eri trendeistä, joista voit aina tarkistaa parhaat alueet helposti.