Upouudet myyntikodit haastavat laajalti vanhoja kahdella suuralueella


Pandemian luoma markkinapaine UUSIEN KOTIEN hinnoissa alemmas Tallinnassa jatkuu yhä selvemmin kahdella isoimmalla alueella: Kesklinn:ssa ja Lasnamäellä. Kehittäjät & rakennuttajat ovat päätyneet jo hinnoissaan ihan suoraan kilpailuun suurta osaa vanhoja koteja vastaan alati lisääntyvien tarjousten ja niiden yli-ikäisten myyntiaikojen myötä. Tästä jutusta löydät täsmätiedot mistä löytyvät juuri ne ostajalle parhaimmat uudet kodit ja miten edullisesti jo nykyään.

Kehittäjät yhä tarkempia kauppatapahtumista

Taustaksi näille tiedoille kannattaa ensin mainita miten paikallisen kiinteistörekisterin pitäjän (ts Maa-amet) viime kuukaudet COVID-19:n puhjetessa ovat menneet. Kaupoissa juuri eniten ovat säilyneet ennallaan juurikin vain kaksi kaupunginosaa: Kesklinn ja Lasnamäe. Siksi fokus tarjoja & myydä koteja keskittyy siis entistä useammin juuri näihin.

Kaikki muut alueet ovat selvästi sakanneet alemmille tasoille, joka muistuttaa jo vuoden 2009 pohjille menoa todella nopealla hidastuvien markkinoiden tahdilla.

Toisin sanoen, kehittäjät & näiden myyjät seuraavat nyt haukkana viikosta toiseen miten kauppa käy vai eikö se käy. Melko luonnollista on kehitys markkinoiden supistuessa voimalla.

Kiinteistöhaukkoina toimivat myyjät & kehittäjät ovat lähitulevaisuuden trendi talouskriisin aikana.

Ylittyneet myyntiajat kannustavat ALE-markkinoille lisää tarjontaa

Jokaisen uuden kodin myyntitarjous kestää aina aikansa markkinoilla kunnes se joko myytiin tai myyjä vain vaihtaa uusien talojen tapauksessa fokuksen listauksissaan johonkin toiseen myyntisalkun kohteeseen mitä mainostetaan taas aikansa – toivoen parasta.

Katsomalla myyntisalkkujen julkista tarjousten tilannetta nykyään alueittan niin nähdään, että aivan uusien asumattomien kotien – rakennettu noin vuosina 2019…2020 – tilanne on haastavimpia juurikin keskustan kalleimmalla sekä Tallinnan halvimmalla Lasnamäen alueilla.

Yli myynnin ihanneajan + edukkaasti kannattavia löytyi vain kahdelta Tallinnan suurimmalta myyntien alueelta upouusista kodeista

Keskustan ja Lasnamäen uusien & ylipitkien myyntiaikojen kotien määrät ovat korkeat. Kun taas kahden muun Tallinnan perinteisesti suuren myynnin alueen – Pohja-Tallinn ja Mustamäe – tilanne on selvästi aivan vastakkainen kun kannattaviksi painuneita koteja ei ole.

Myöhästyneiden myyntien iso määrä siis ohjaa motivaatiota saada kauppoja aikaan laskemalla hintoja juuri näillä kahdella alueella hyvin selvästi.

Pidentyvät myyntiajat johtavat suuriin tarkistuksiin pyynnöissä kotikaupan suosituimmilla alueilla parhaiten.

Tarjonta kohti kannattavia koteja jatkuu vahvasti

Ostajalle kannattavia ihan uusia koteja syntyy markkinoille kun myyjät alentavat & listaavat tiettyjä tarjouksiaan jo alas sellaisille tasoille, jotka ovat alueellisesti alihinnoiteltuja kun verrataan sen oman ympäristön normaalia myynnin käytöstä.

Pandemia johtaa yhä suurempaan polarisaatioon eri alueiden kesken selvästikin samalla kun myyjät lyövät vetoa entistä tiukemmin vielä toimivista markkinoista. Erityisesti isompien kehittäjien kesken, joilla on avoimia projekteja mistä valita & listata runsaasti aika eri puolilla Tallinnaa.

Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että myyjät alentavat kotejaan kannattavien rajoille juurikin Tallinnan kalleimmalla ja halvimmalla alueella. Näin kiteytyy se fakta, että etsitään rikkaalle eliitille sekä aivan perustasoa hakevalle kodin ostajalle kodin tilaisuudet esiin tehokkaimmalla tavalla jotta saataisiin kehittäjän oma kassa pidettyä vielä kunnossa kaikkine sen lainoineen.

Ostovoimaiselle rikkaalle ja perusostajalle tarjotaan nyt yhä tehokkaammin tilaisuutta uuteen kotiin.

Missä ne parhaat tarjoukset ovat?

Seuraavista kuvista näkyy mihin kannattavat uudet kodit ovat jakautuneet kaupungissa. Karttahan aukeaa kivasti napauttamalla suuremmaksi näytölle.

Keskustan parhaat tarjoukset ovat jakaantuneet tasaisesti hyvin eri puolille aluetta
Lasnamäen parhaat tarjoukset keskittyvät eniten lähinnä keskustan rajaa & kohti Kadriorg:a

Kesklinn

Keskustan eli Kesklinn:n parhaat & edullisimmat uudet kodit löytyvät yhdeksältä eri alueelta ryppäinä, jotka sisältävät 10 kpl hyvin erilaisia taloja. Näiden osoitteet ovat:

 • Gildi 5 (valmis v2019)
 • Gonsiori 29 (valmis v2019)
 • Lüüsi 4 (valmis v2019)
 • Õllepruuli 6 (valmis v2019)
 • Pille 9/1 ja 9/4 (valmis v2020)
 • Paldiski mnt 21 (valmis v2019)
 • Veerenni 36a (valmis v2020)
 • Vesivärava 50 (valmis v2019)
 • Võistluse 6 (valmis v2019)

Hinnat alkavat n 100 000 €:sta, jolla voi hankkia joko uuden yksiön tai palan sokkelikerrosta kaksiona uudesta kivitalosta.

Keskustan suurin osa uusista kodeista on vuodelta 2019 kun taas Lasnamäellä taas kodit valmistuvat kuluvan vuoden 2020 aikana.

Ostajan etua enimmillään tarjotaan jopa reilut +40 000 € verratessa ympäristöön lähimarkkinoilla.

Lasnamäe

Lasnamäellä mielenkiintoisimpia uusia koteja ostajalle ja sijoittajalle löytyy arviolta kaikkiaan kolmelta alueelta ja niiden kahdeksasta uudesta talosta. Näiden tarkemmat osoitteet ovat:

 • Liikuri 18c (valmis v2020)
 • Paekalda 22 ja 24a (valmis v2020)
 • Paepargi 50/1 ja 50/2 (valmis v2020)
 • Liikuri 18c (valmis v2020)
 • Võidujooksu 7 (valmis v2020) ja 8c (valmis v2019)

Hinnat halvimmillaan alkavat jo 102 000 €:sta (= n 2150 €/m2) millä tyypillisesti saa standardin kaksion kivitalosta. Elementtitaloissa pyynnöt ovat jopa hieman korkeampia lähtötasoiltaan.

Tyypillistä Lasnamäen kerrostaloille on niiden korkeus, joka on selvästi eri tasoilla kuin keskustassa: yleensä ainakin 5 – 8 kerrosta.

Ostajan edut parhaimmillaan jäävät n +20 000 € ja ne koskettavat lähinnä isoja 100 m2:n koteja. Standardien yksiöiden & kaksioiden tapauksessa arviolta hyödyt ovat välillä: +2000 … +8000 €.

Uusien kotien haamurajana alas toimii 100 000 € sekä kaupungin halvimmalla ja kalleimmalla alueella.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain luo sinulle tarkan yleiskuvan automaattisesti mm edellä kuvatuista aivan uusista myöhästyneistä parhaista myyntikodeista markkinoilta. Sen kartalta näet silmäyksellä missä taloissa eniten kannattavia koteja esiintyy jokaiselta Tallinnan alueelta. Lisäksi, taulukoista löydät kaikki tarkat perustiedot kustakin myynnistä ja tilasta.

Voit myös näppärällä yhden napin rajauksella katsoa kaikkia tärkeimpiä markkinamuutoksia (mm yli-ikäiset myynnit) sekä olennaisesti tärkeimpiä kodin ominaisuuksia myynneistä (mm tuoreimmat uudistuotannot). Yhdistämällä eri rajauksia toisiinsa löydät nopean vastauksen juuri omaan kodin haun kannalta parhaimpaan ratkaisuun.

Yli-ikäiset, ostajalle kannattavat ja tuoreimmat uudistuotantojen aktiiviset myynnit esiin Kesklinn:sta yhden napin rajauksilla