Pikku kolmiot ja isot kaksiot kasvavan koronapaineen alle


https://www.instagram.com/p/CCvE2VgpEwv/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CCvDhEEp1LN/?utm_source=ig_web_copy_link

Muutamat kotien erityisryhmät reagoivat helpoimmin koronakriisin aiheuttamaan markkinahäiriöön Tallinnassa: isommat kaksiot & pikku kolmiot ovat nyt myös jo nousevan ”asuntomyrskyn silmässä”. Uudistuotannon jo kyllästämillä kaupungin asuntomarkkinoilla nähdäänkin näissä kodeissa hyvin mielenkiintoista jatkuvaa kehitystä vaikkapa sijoittajan kannalta. Tässä artikkelissa katsotaan tarkemmin millaisia nämä kodit ovat.

Paineita m2-hintaan sekä ALE:een

Nykypäivän asuntomarkkinoilla nähdään, että juuri tarpeettoman suuret kaksiot ja (liian?) pikku kolmiot kuuluvat pitkittyneiden myyntien kärkiryhminä kaikkein halvimpien pyyntöjen ryhmään.

Tämä kertoo alati jatkuvista haasteista myyjien keskuudessa saada niitä enää kaupaksi normaalisti mikä luo ostajalle yhä parempia tilaisuuksia nyt lähiviikoille & -kuukausille juuri näistä ryhmistä.

Kun ynnätään yhteen tässä vertailussa sekä keskihinnat että tapahtuneet ALE:t nähdään seuraavaa kaikkien viivästyneiden kodin myyntien markkinoilla.

Pikku kolmiot ovat laskeneet keskintojaan (2 200 €/m2) hieman alemmaksi kuin kaikki muut viivästyneet kolmiot (2 500 €/m2).

Isojen kaksioiden puolella nähdään jopa isompi ero sekä näiden pyyntöjen keskihinnan (1850 €/m2) että hinnoittelukehityksen ALE:n (-4 500 €) osalta ostajan eduksi: hinta on pienempi samalla kun ALE:t ovat paljon suurempia kuin normaalisti kaikissa 1-2 huoneen asunnoissa.

Isot kaksiot siis ovat sekä keskihintojen että ALE:n myötä jopa vielä pikku kolmioita houkuttelevammin hinnoiteltuja tänään näistä kahdesta ryhmästä.

Isot kaksiot & pikku kolmiot erottuvat kaikkein edullisimpina markkinoiden kaikista viivästyneistä myynneistä koronakriisin runtelemilla markkinoilla.

Muutamia poimintoja markkinoilta

Oheiset poiminnat & tilanteet ovat nykyisistä Tallinnan kotien pyynnöistä näistä kahdesta ryhmästä ja kertovat kotien kannattavuudesta kunkin paikallisessa lähimarkkinassa.

Iso kaksio – Kari 24, Pelguranna

Tämä uusi talo suuren uimarannan lähiössä on ollut koteineen myynnissä jo kauan niin, että hinnat ovat nyt käytännössä nyt vanhojen kotien tasoilla. Ainut asia, joka nostaa kustannusta hieman on keittiön asennus & osto aivan uteen kotiin.

Iso kaksio – Liikuri 8a, Kuristiku

Talo on uuden valtavan uudistuotannon naapurissa, joka samalla painaa koronakriisin lisäksi hintoja alemmas tälle kodille.

Pikku kolmio – Randla 30, Pelguranna

Ennusteemme mukaan juuri tällaiset vanhat pikku kolmiot siirtyvät yhä lähemmäs kannattavien kotien rajaa kriisin syvetessä vielä lisää.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselaimen viisas koneäly tuo sinulle napin painalluksen taakse kaikkein keskeisimmät markkinoiden myynnin pullonkaulat & ennusteet kuten mm tässä edellä mainitut isot kaksiot & pikku kolmiot.