Vanhat kerrostalomyynnit nyt koronapaineissa keskustan ulkopuolella


Vanhemmat kerrostalot ovat ilmestyneet äskettäin suurimpina joukkoina uusien kotien rinnalla johtavana ryhmänä hidastuvien kauppojen listoille. Alueina esiin nousevat tällöin Lasnamäe, Pohja-Tallinn ja Mustamäe. Hintojen ehdoton maksimi tällaisille kodeille on n 109 500 € / koti niiden jo siis viivästyvissä & halventuneissa myynneissä.

Kaikkia näitä kaksioita ja yksiöitä (max 50 m2) yhdistää muutama selkeä yhteinen piirre: elementti- tai kivitalot ovat vanhempia kuin v 1976 ja korkeudeltaan tasan 5-kerroksisia.

Myyjät ovat myös tehneet hintojen ALE:ja ainakin -5 001 € / myynti tai jopa hyvinkin reilusti tätä enemmän kodista riippuen. Samalla kodin myynti on pitkittynyt max n 252 päivään asti.

Näillä kolmella isolla alueella on myös omat erottuvat piirteensä tässä pandemian markkinatilanteessa mm kotien sijainnin suhteen selvästi.

Lasnamäe

Suurimman sekä myös halvimman alueen heikoin sosioekonominen tila toi tälle alueelle paalupaikan näistä vanhoista kodeista. Näitä vanhoja koteja löytyy eniten myyntiin lähempää keskustaa rypäleenä.

Eniten koteja löytyy keskustaa läheisimmistä kolmesta lähiöistä (ts siniset pilvet)

Valtaosa kodeista nousee esiin Sikupillin, Pae:n tai Ülemiste:n lähiöistä, mutta myös aivan kaukaisimmat lähiöt näyttelevät omaa rooliaan tarjonnassa.

Tyypillisesti myyjät ovat laskeneet n 170 pv:n aikana pyyntöjään -8 000 € / tarjous.

Pohja-Tallinn

Alueen tihein asukastiheys lähiössä tuo myös monia mahdollisuuksia löytää juuri 5-kerroksista taloista kaikkein parhaiten halventuneita koteja täältä.

Uimarannan lähiö tarjoaa eniten vanhoja koteja

Edullisemmat vanhat kodit sijaitsevat ennen kaikkea Pelgurannan alueella täällä. Poikkeuksen tästä tekee lähinnä vain Pohja-Tallinnaa läpäisevä suora valtatie eli sen Sõle -katu, jonka suosio on ilmeisesti vähentynyt myyjien mielessä nyt koronasyksyn koittaessa ja kesän hiipuessa pois lisää.

Myyjät ovat korjanneet hintojaan n -9 500 € / koti alemmas samalla kun myynti on jatkunut jo 246 pv.

Mustamäe

Korkeakoulun ja yliopiston suuri kaupunginosa sisältää runsaasti juuri vanhempia 1960 – 1970 -lukujen kerrostaloja, jotka nyt kokevat pandemian painetta myös selvästikin myynneissään.

Suurimmat kasautumat koteja löytyvät Mustamäen aivan keskiosista

Massiivinen enemmistö halpenevia koteja on Mustamäen sen samannimisesssä lähiössä suurissa kerrostalojen blokeissa.

Täällä myyjät ovat laskeneet hintaansa n -8 700 € kun vastaavasti myyntiä on jo kestänyt sen 236 pv keskimäärin.

Markkinatiedot tarjoaa

Edelliset ryhmät kotien myyntejä näkyvät suoraan kotiselaimen koneälyn tuloksista 4. suurimpana kokonaisuutena nyt pandemian aikana. Tämä on ihan uusi esiin noussut yhtenäinen ryhmä myyntejä neljän parhaan joukkoon & juuri Kesklinn:n ulkopuolelta pelkästään.

Kotiselaimen avulla voit siis helposti seurata miten ryhmän koko, hinnoittelu & koostumus muuttuu myös lähitulevaisuudessa ja mikä koteja sitoo yhteen – loppujen lopuksi.

Voit myös zoomata kartalta jokaiseen yksittäiseen myyntitarjoukseen ja vertailla sen ALE:a sekä myynnin jatkunutta kestoa (DOM = days on market) nopeasti ja tehokkaasti koko kaupunginosan koneälyn ryhmän keskiarvoihin. Klikkaamalla saat toki syvemmät kiinnostavan kodin kaikki myyntiedot esiin.