Viivästymismittarit parantavat asuntokaupan tehokkuutta & kiertoa


Lamapuheiden myötä korostuu asuntokaupassa tilanteeseen sopiva hinnoittelu sekä oman inventaarion tehokas hallinta uustuotannon kehittäjille. Onneksi tähän on ratkaisuja jo olemassa mm automatisoimalla viivästymisen seurantaa markkinaportaaleissa. Malliksi käymme tässä läpi miltä voidaan todeta markkinan viivästymisestä koko Tallinnasta sekä muutamasta sen kiinnostavimmasta asuinalueesta yhä parempia & nopeita automaattisia mittareita käyttäen.

Kuvittele, että jokainen myynti markkinoilla olisi kuutio (ts ”cubicle”) jota aina seuraisi kello kun sen määräaika on umpeutunut… Tällöin markkinatilanne vaikkapa kaupungin keskustassa voi näyttää vaikka seuraavalta näinä aikoina.

Keskustan markkinatilanne viivästymiskellojensa kera

Tästä on hyvin helppo laskea ja tulostaa viivästyneiden määrät ja sekä niiden rakenne huonemäärän perusteella.

Yleisesti keskustan viivästyneiden määrä on n 43% (12/2022) & enemmistönä ovat alueen kolmiot

Tästä kodin ostaja & investoija voi helposti lukea mitä löytyy selvästi eniten: kolmioita & kaksioita, joiden ”kello tikittää” jo yli normaalin listausajan.

Vanhan kaupungin myynti-ihmeet

Monia paikallisia & turisteja kiinnostaa toki historiallinen vanha kaupunki ja kenties siellä asuminen & kodin vuokraaminen varmasti.

Katsotaan siis tilannetta vastaavasti sieltäkin käsin.

Vanhan kaupungin kotien myyntitilanne

Samalla kun pyyntöjen keskihinta nousee selvästi keskustaan nähden näkyy selvästi miten yhä suurempi osa tarjonnasta 62% on viivästyneessä tilassa ja valtaosa näistä on isompia kolmioita.

Vanha kaupunki tarjoaa siis parhaan kilpailutilanteensa kolmioista (= 18 kpl) valistuneemmalle sijoittajalle nykyään.

Kun nämä pelkästään poimitaan esiin nähdään seuraavaa.

Kolmioiden markkinajakauma vanhasta kaupungista

Koska kilpailu on kovinta tässä ryhmässä neliöhinta reilusti & selvästi laskee ts on n 4100 €/m2.

Sijoittajan kannattaa yleensä keskittyä vihreämpiin kuutioihin, joiden €/m2 tarjous on alueelta alhaisimpia. Tällöin vanhasta kaupungista nousee esiin seuraava myyntikoti.

Myynnin kokonaistillanne hyvältä näyttävästä myyntikodista

Olennaista on huomata miten selvästi yli arvioidun myyntiajan (Normal DOM) päivissä on koti ollut tarjolla markkinoilla ts ostajalla on aika hyvät neuvottelupositiot tällekin kodille.

Kalamajan kivat & kehittyvät asuntotarjoukset

Se toinen Tallinnan kiinnostavimmista alueista liittyy hipstereihin ts puhumme siis seuraavaksi Kalamajasta – totta kai.

Voimme yhtä hyvin mennä päivän markkinoilla sinnekin seuraavaksi.

Kalamajan markkinatilanne paikallisesti (12/2022)

Keskihinta on jopa korkeampi 5070 €/m2 kuin vanhassa kaupungissa mihin vaikuttaa eniten vasemmalla näkyvä suuri uudistuotannon kallis ”blokki” avoimia myyntejä tulevista luksuskoidestaan (”Uus-Volta” -projekti).

Tämän vaikutusta voidaan sulkea pois rajaamalla se näkymästä jolloin todellisuus paremmin valkenee vanhoistakin kodeista.

Tarkempi zoomaus olennaisimpaan osaan Kalamajan myyntejä

Hintapyynnöt laskevat (4500 €/m2) selvästi lähemmäs vanhan kaupungin tasoja samalla kun näet miten paljon dynaamisempi listausten kierto (29%) on tässä suositussa lähiössä nykyään.

Eniten ostajaa Kalamajasta houkuttavat kaksiot sekä kolmiot suurimman kilpailunsa myötä.

”Vihreiden kuutioiden” -taktiikalla löytyy mm seuraava aika mielenkiintoinen avoin tarjous pikku lähiöstä.

Erityisen kiinnostava myyntitarjous Kalamajan keskeltä

Tässä reilusti viivästyneessä myynnissä on kaikki sijoittajan elementit valmiina: juuri uusittu + valmis paketti mm Airbnb -vuokrauksiin.

Tällaisia helmiä on systemaattisesti nyt helppoa löytää näinä tiukkenevina talven aikoina Tallinnasta.

Uudistuotannon ne ”haastavat tilanteet”

Kalamajan suurimmasta uustuotannon myynneistä löytyy mallia sillekin millaiseksi markkina on muuttunut kuluneen sotaisan kriisivuoden aikana kehittäjille & rakennuttajille.

Uus-Volta:n avoimet luksusluokan kotien pitkät julkiset myyntilistaukset

Selvästikin on niin, että valtaosa (92%) myynneistä nyt viivästyy yhä useammin samalla kun kehittäjän taktiikkana tässä on tarjota aivan kaikkein pienimpiä yksiöitä eniten myyntiin huippukatetta niistä yhä odottaen korkeimpaan uskottuun ja toivottuun neliöhintaan (6000 €/m2).

Myyntikuutioista myös näkyy, että suhteellisesti halvempia koteja Kalamajaan nähden ei ole listoilla esillä: lähes kaikki näistähän ovat nyt vain punaisia.

Kalamaja on toki uniikki kokonaisuus, jolla on mahdollisuuksia hyväänkin myyntiin kunhan ajat joskus paranevat taas normaalimpaan suuntaan.

Joka tapauksessa vastaavanlainen kuvio on toki helppo todentaa monelta muultakin uudistuotannon paikalliselta alueelta nykyään eikä vain siis tältä yhdeltä kehittäjältä Kalamajan nurkilta.

Tavalliset vanhat kodit jo talviselta uimarannalta

Kylmän talven ja talouskriisien aikaan on houkutus suuri myös katsoa miltä tilanne näyttää markkinoilla tavallisella kylmällä uimarannan alueella.

Menkäämme siis Stroomin asuntotarjotaan tässä lopuksi.

Normaalimman ison uimaranta-alueen asuntomyynnit

Samalla kun keskihintana pyynnöt yleisesti laskevat nyt n 3070 €/m2 nähdään täältä miten kiertoaika listauksissa merkittävästi myös yhä tippuu (38%) viivästymisten myötä.

Valtaosa kerrostaloista on vanhempia 60/70 -luvuilta ja sisältää ihan tavallisia kaksioita & yksiöitä enimmäkseen.

Vihreiden kuutioiden metsästäjälle on tämä Pohja-Tallinn:n lähiö melko tehokkaasti kilpailtua & hinnoiteltua asuinaluetta vuodesta toiseen ja voi tarjota oivia yksittäisiä mahdollisuuksia vanhan kodin & vuokrauskohteen hankintaan.

Tällä hetkellä tyyppikaksion hintarajat pyynnöissä näyttävät asettuneen n 95 – 110 000 € keskihinnan ollessa parhaimmillaan n 2 200 €/m2 ostajalle, mutta tilanne saattaa kehittyä tästä mielenkiintoisemmaksi vielä kylmimmän syvän talven koittaessa ennen kevättä (ts 1-2/2023).

Kiertonopeuden hidastuminen 50 – 60% kertonee meille nopeimmin miten yleistunnelma lähiössä muuttuu jos/kun kilpailutilanne kiristyy sen myötä yhä lisää.

Markkinatunnelmat kodeille tarjoaa

Kotiselain auttaa ostajaa, sijoittajaa ja myyjää kohtaamaan toisensa paremmin tiukoillakin markkinoilla.

Tilaajillemme on käytössä edellä kuvatut automaattiset myyntiviivästymisen ja markkinarakenteen hyvät & tarkat automaattiset mittarit, joita käyttämällä löydät hetkessä avatun näytölle mahtuvista kulloisistakin kaupoista sen asuinalueen & jopa yksittäisen talon myyntitunnelmat.

Lisäksi, löydät myös seuraavia hienoja & hyödyllisiä ominaisuuksia omaan käyttöön:

  • Kannattavaksi katsottujen kotien oman karttatason omine tuottosymboleineen
  • Käyvän arvon hintalaskurin tulostaen aina valitusta talosta ostajan + myyjän sopivat hinnat
  • Yleiskuvan lähiympäristön samankaltaisista avointen myyntien koko hintapaineesta helppoina tähtinä
  • Samankaltaisten kodin myyntien aivan viime viikkojen hintakehityksen
  • Valitun myynnin hintahistorian + tarkan kilpailija-analyysin koko kaupunginosan suhteen
  • Mahdollisuuden luoda Web3 -älysopimuksia lohkoketjuun joko ostajana / myyjänä toivomaasi lunastushintaan kodin yksityiselle näytölle paikan päällä & hallita tätä sopimusta omalta lompakolta sen omistajana suoraan

Anna siis kotiselaimen digitalisoida & löytää unelmakoti tarkasti puolestasi & säästät aikaa + rahaa !