Markkinakatsaus: uusien asuntomyyntien hinnoittelut & sijainnit alueittain


Talllinna. Markkinakatsauksessa (2/2024) käymme läpi uusien listattujen asuntomyyntien viikkotilanteen kaikkein keskeisimpien ja mielenkiintoisten asuinalueiden osalta. Näet nopeasti miten uudet listaukset ovat jakautuneet kaupunkiin ja kuinka niiden pyyntöjä on asetettu tuoreeltaan.

KESKLINN

Keskustan uudet asuntomyynnit & listaukset värikuutioina

Keskustan uusimmista myynneistä merkittävä osa on asettunut kiertämään ns ”suurta kaarta” joka alkaa Endla -kadulta ja päätyy sitten Narva mnt:n suuntaan (rinkuloitu kullalla kuvaan => 12 kpl uusia). Myyjien enemmistön tahto on ollut siis aktiivisesti listata välittömään ydinkeskustan läheisyyteen eniten koteja myyntiin.

Pyyntöhinnat tällä kehällä alkavat 85 000 € (yksiö, 28 m2) ja tyypillisesti nousevat aina 300 000 € (eniten kolmioita) asti.

POHJA-TALLINN

PohjaTallinn:n uudet asuntomyynnit (19 kpl)

Tämän suuralueen uudet listaukset ovat enimmäkseen keskittyneet sen Pelgurann:n lähiöön (rengastettu kuvaan). Näiden osuus kaikista uusista on jopa noin 50% eli puolet.

Pyyntöhinnat alkavat 41 000 € (yksiö, 12 m2) ja nousevat useimmiten n 100 000 € (tavallisia kaksioita eniten) asti.

LASNAMÄE

Lasnamäe:n uudet asuntomyynnit markkinaviikolta

Valtavan kaupunginosan tuoreimmat myynnit ovat jakautuneet tasaisemmin koko alueelle & niitä löytyy runsaimmin nykyään. Näistä voidaan kuitenkin löytää joitain isompia ”tihentymiä” jotka nousevat esiin: Sikupillin (vasemmalla, 6 kpl uusia) sekä kaukaisimman Mustakivi & Kuristiku :n lähiöt (oikealla, 9 kpl).

Pyynnöt alkavat n 80 000 € (yksiö, 33 m2) ja nousevat melko suurella hajonnalla tyypillisesti rajoille 100 – 150 000 € asti.

Merkittävää on sekin, että valtavalla etäisyydellä suhteessa keskustaan ei näytä olevan täällä markkinan pyynnön määrityksissä juurikaan suurtakaan vaikutusta (vrt Sikupilli & Mustakivi etäisyys) myyjien taholta. Ts markkina ei alenna enää hintoja loogisesti jo ennestään halvimman alueen sisältä katsoen.

MUSTAMÄE

Mustamäe:n uudet asuntotarjoukset & -pyynnöt

Tämän ison alueen myynnit ovat – tällä kertaa – niin tasaisesti jakautuneet sen kaikkien vanhojen kerrostalojen alueelle, että niistä on vaikea erottaa yhdeltä viikolta mitään merkittävämpiä tihentymiä paikallisesti.

Hintasot alkavat n 60 000 € (yksiö, 16 m2) ja nousevat tyypillisimmin aina n 130 000 € asti enemmistöllä uusista myyjistä.

HAABERSTI

Haabersti:n uudet asuntomyynnit kahdesta sen lähiöstä

Tällä alueella nähdään suurimmat markkinoille ilmestyneet mielenkiintoisimmat myynnit kahdessa sen lähiössä (11 kpl kuvassa): Väike-Õismäe & Astangu.

Näiden pyyntötasot alkavat n 82 000 € (yksiö, 33 m2) ja nousevat hyvin hajanaisesti eri ylätasoille vähän kuten Lasnamäe:llä todettiin.

Uudet myynnit usein tasapainossa entisiin

Markkinadynamiikan tehokkuutta voi aika hyvin arvioida niinkin, että katsellaan miten uudet listaukset suhtautuvat saman alueen muutoksia & ALE:ja kokeneisiin myynteihin nähden. Tällainen vertailu on toki järkevää vain kun näiden myyntitarjoukset sattuvat samoille paikallisille alueille lähiöittäin.

Tällöin kaupunginosista voi lukea mm seuraavaa:

  • Kesklinn: alentuneet myyntihinnat (”suurella kaarella”) ovat yleensä korkeampia kuin aivan uusissa ilmoituksissa ts niiden lähtötasot ovat laskeneet myyntiajan pidentyessä mutta eivät pääse aivan uusien tasoille asti.
  • Pohja-Tallinn: yhdistävässä uimarannan (Pelguranna) lähiössä ovat alentuneet tarjoukset aika samanlaisia kuin sinne ilmestyneet tuoreimmat myynnit ts markkina toimii tehokkaasti paikallisesti.
  • Lasnamäe: aivan etäisimmissä lähiöissä liikkuvat sekä alentuneet että uudet pyynnöt samassa hintahaarukassa n 100 000 – 150 000 €.
  • Haabersti: alimmat lähtöhinnat samaa tasoa, yläraja samoin hajallaan.

Oivallukset …

Yhteenvetona voikin siis sanoa, että keskustan kalleinta asuinaluetta lukuun ottamatta paikalliset markkinat näyttävät toimivan hyvin samassa tempossa muilla isoilla alueilla. Keskustassa on tn eniten epävarmuutta & sitä ”ilmaa” pyynnöissä johtuen juurikin Tallinnan korkeimmista pyyntötasoista.

Asuntomarkkinat toimivat jo tehokkaasti keskustan ulkopuolisilla alueilla pyynnöissään.

Tuoreet uudet listaukset aina tarkasti esiin

Kotiselain tarjoaa automaattisesti & ilmaiseksi viikoittain muuttuvilta listoiltaan suoran näkymän uusimpiin muuttuneisiin kodin myynteihin – tarkasti & luotettavasti.

Uusien myyntien haku & suodatus kartalle sen painikkeella viikkolistaltaan (ylhäällä & oranssilla)

Piditkö Sinäkin tästä markkinakatsauksesta ja haluat tutustua lisää aiheeseen? Kun vastaat kyllä, niin jaa toki SOME:n tai muun oman kanavasi kautta hyvää tietoa eteenpäinkin ystävillesi.

KIITOS ajastasi & mielenkiinnosta huimasti !