Pohja-Tallinnan pienalue ylsi jo +130% asuntomyynnin kasvuun 2/2014 (y/y)


Myynnin kasvun kolme avainaluetta Pohja-Tallinnassa

Pohja-Tallinnan kaupunginosan asuntojen myyntiä dominoivat nämä kolme sen pienaluetta: Kalamaja, Pelgulinn ja Pelguranna. Näiden koko yhteenlaskettu myynti 2/2014 vastasi 85% koko kaupunginosan potista.

Kalamajan nousu viime vuosina on ollut nähtävissä trendinä jo selvästi pitkään, mutta nyt viimeisten kuukausien kehitys osoittaa että joukkoon on liittynyt kaksi muuta suurta pienaluetta lisää hyvin kasvaneella myynnillään.

Kun Kalamajan osuus (3,3 milj./kk) koko kaupunginosan 7,7 miljoonan myynnistä oli helmikuussa n 45%, lähestyivät tätä vastaavasti Pelgulinn (1,4 milj./kk) ja Pelguranna (1,5 milj./kk) kumpainenkin jo n 20% niiden omilla osuuksillaan.

Viime vuoteen 2/2013 verrattuna kasvua: koko kaupunginosan myynti on paisunut uskomattomat +96%.

Tässä kasvussa ovat erityisesti Kalamaja ja Pelguranna ovat näytelleet suurimpia avainrooleja omilla vieläkin suuremmilla myynnin kasvuillaan (+114% ja +131%) vuodessa. Pelgulinnankaan ei pidä varmasti hävetä omaa +31% osuuttaan kasvullaan vrt useimpiin muihin Tallinnan kaikkiin eri pienalueisiin.

  • Pelgurannan vetovoimaa voi selittää lähinnä sen uimarannan upeilla merinäkymillä ja alueelle syntyvien uusien kauppakeskusten parempien palvelujen kautta. Muutenhan koko aluetta dominoivat lähinnä 60-luvulla rakennetut melkoisen tylsät elementtitalot, joita tosin on kiitettävästi alettu julkisivuiltaan kohentaa nyt viime vuosina.
  • Pelgulinnan erityistilanne näyttää liittyvän myydyn huoneiston keskikoon selvään tippumiseen vuoteen 2013 nähden, joka melko suoraan viittaa oikean hintaisten tilavampien asuntojen puutteeseen. Tähän ongelmaan ovat myös kehittäjät aktiivisesti nyt heränneet: pienalueella on merkittävä määrä uudistuotantoa tullut & tulossa markkinoille näinä aikoina.

Yleensä ottaen – koko Tallinnassa ostajan trendinä on aina viime kuukausiin asti ollut hakea & ostaa yhä suurempia asuntoja itselleen.

Lisäarvopalveluilla voit helposti tarkistaa kulloisenkin viikon markkinatilanteen Tallinnan asuntotarjonnasta sen mukavalta kartalta:

Jätä kommentti