Haaberstin vanhat asunnot eivät innosta & Kristiine laskupaineessa


Kotiselain kuvaa viikoittain Tallinnan asuntomarkkinoista sen 8 eri alueelta. Viime viikkojen kehityksestä on suomalaiselle mielenkiintoista nähdä, että muutamilla alueilla vanhojen asuntojen tarjoukset ovat siirtyneet ALE-tilaan: Haaberstissa myyjien marginaalit ovat jo negatiiviset pysyvämmin samalla kun Kristiine:n alueen tarjouskanta on selvässä matalapaineissa myöskin.

Viime viikon markkinatilanteen mukaisesti oli myyjien marginaali Haaberstissa vanhoille asunnoille negatiivinen (ts pyynnöt -50 €/m2 < käypä markkinahinta) oheisen kotiselaimen kauppahintojen kuvan mukaan.

Tämä tilanne on muodostunut melko pysyväksi ko kaupunginosalle.

Myös Kristiine:n kehitys on selvästi alenevassa hintatrendissä sen omassa tarjouskannassaan, joka alkoi jo noin  5/2014 toukokuussa ja on jatkunut siitä asti melko muuttumattomana.

Kristiine on asuinalue, joka sijoittuu keskustan ja Mustamäen väliin Tallinnassa ja sen asuntotarjousten hinnoittelu yritti seurata tämän vuoden 2014 alussa vielä kallista keskustaa, mutta näyttää nyt vääjäämättä valuvan pikku hiljaa normaalin Mustamäen hinnoittelun suuntaan – juuri vanhoille asunnoille.

Tämä on hyvä uutinen sellaisille asunnon ostajille, jotka haluavat asua lähelle keskustaa mutta kuitenkin melko rauhallisella omakotitalojen alueella.