Keskustan läheisyys nostaa kodin arvoa markkinoilla, vaan eipä aina kaikkialla


Kodin tarjoukset Tallinnasta jakavat nykyään useat pääkaupungin lähiöt kahteen eri kastiin näkyvästi: korkeamman & matalamman arvostuksen alueisiin. Matalamman arvostuksen alueilla esiintyy tyypillisesti aina enemmän keskihinnaltaan edullisempia kodin tarjouksia, joissa niiden tarjous- / pyyntöhinta on jopa alle viime aikojen toteutumahinnan.

Seuraavassa on silmäys Tallinnan tärkeimmistä & eniten kotien kauppaa pyörittävistä alueista ja niiden markkinatilanteista nykyään (3/2016 otantatilanne).

Kesklinn

Kesklinnassa edulliset kodin tarjoukset

Keskustan alueelta nähdään selvästi miten sen Tõnismäe, Vanalinn, Tatari, Sibulaküla ja Maakri lähiöt ovat myyjien mielestä kalleimpia niin, ettei toteushintaa alhaisempia tarjouksia näissä juurikaan esiinny. Liikuttaessa näitä ulommas aivan ydinkeskusta muualle edullistenkin kotien määrä merkittävästi lisääntyy.

Pohja-Tallinn

Pohja-Tallinnan edulliset kodin tarjoukset

Pohjoisesta Tallinnasta näkyy miten sen kolme lähiötä ovat ylitse muiden: Kalamaja, Kelmiküla ja Pelgulinn. Näillä alueilla edullisten tarjousten määrä on hyvin vähäistä. Suurimmat sumat edullisia tarjouksia keskittyvät taas Pelgurannan, Karjamaan sekä Koplin aluille. Lisäksi, myös Sõle -kadun läheisyys näyttää poikivan edullisempia tarjouksia Pelgulinnan lähiön sisällä.

Kaupungiosassa hinnoittelun kalleus peilautuu melko suoraan etäisyyteen Tallinnan keskustaan nähden.

Lasnamäe

Lasnamäen edulliset kodin tarjoukset

Tässä kaupunginosassa listaavat myyjät sen Sikupillin ja Kurepõllun lähiöissä kaikkein niukimmin edullisia koteja esille myyntiin. Kaikilla muilla alueilla näistä ei ole pulaa.

Lasnamäellä – kuten Pohjois-Tallinnassa – myös tarjousten kalleus peilautuu aivan suoraan lähiön etäisyyteen pääkaupungin keskustasta.

Mustamäe

Mustamäen edulliset kodin tarjoukset

Mustamäellä kaikilla muilla paitsi Kadaka:n lähiön alueilla esiintyy runsaasti edullisia koteja nykyään ts Sääsen ja Mustamäen (suurlähiön) aleilla.

Erityispiirteenä kaupunginosassa on Teknisen korkeakoulun (TTÜ:n) ympäristö, jossa tarjolla on enimmäkseen kalliimpia koteja juuri Kadakan lähiössä, joista monet ovat myös tuoretta uustuotantoa heti kampuksen vieressä.

Kristiine

Kristiinen edulliset kodin tarjoukset

Kristiine:n sisältäessä vain yhden massiivisen keskustaa läheisen Lillekülan lähiönsä, nähdään sen sisältä kuvasta miten kaikki edullisemmat tarjoukset keskittyvät toisaalta Endla-kadun taakse ja toisaalta joidenkin suurten uudistuotantojen ympäristöön Mustamäen tien ympäristöön.

Haabersti

Haaberstin edulliset kodin tarjoukset

Useimmat edulliset tarjoukset keskittyvät voimakkaasti Haaberstin kaupunginosassa sen kahteen lähiöön: Väike-Öismäe ja Astangu. Mentäessä meren suuntaan (ylös kuvassa) ovat edulliset tarjoukset poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Kodin ostajana voit hyötyä Tallinnan tarjouksista suoraan katsomalla kaupunginosia yksitellen ja niiden tyypillisiä edullisten kotien tarjontaa normaalisti: kun jossain kalliimmassa lähiössä on tarjolla edullinen koti voi se tarjota kivan mahdollisuuteen edullisempaan kodin ostoon nykyiseltä arvoalueelta.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain tuo sinulle käyttöön nopean tavan nähdä kaikki edullisemmat kodin tarjoukset Tallinnan eri kaupunginosista.Kokeilepa näin:

  1. Mene kaupunginosan sisään & avaa sen tarjouskartta esiin.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta kpl-painiketta alueelle & avaat sen tarjoustaulukon.
  3. Nostat kaupunginosan toteutushintaa halvemmat esiin kartalle maagisella ”Kaikki edulliset” -painikkeella ja löydät ne kartalta korostettuina kuluvan viikon markkinatilanteen mukaan.
  4. Aktivoi myös lähiöt esiin kotiselaimen oikeasta ylänurkasta.
Edulliset automaattisesti kotiselaimeen esiin