Yli kolmannes myymättömiä uusia koteja markkinoilla Tallinnassa


Tallinna myymättömien kotien koko inventaario jatkaa alati uljasta nousuaan niin, että useimmilla alueilla tarjonnasta jo yli kolmannes on vuosilta 2016-17 rakennettuja ihan uusia koteja. Alueittain kaikkein eniten inventaariota löytyy nyt eniten mm Haaberstin & Kesklinn:n kaupunginosista yhä edelleen jatkuvan vahvan kiinteistöspekulaation & halvan rahoituksen voimasta.

Tarkemmin katsottuna nettitarjonta myyntiin näyttää nyt seuraavalta (11/2016).

Viisi aluetta ylittää jo 30% rajan myymättömien kotien varannoissaan Tallinnassa

Johtavat alueet ovat siis Haabersti , Kesklinn , Nõmme ja Pohja-Tallinn  käyvät suuralueina vilkkaimmin kauppaa kodeillaan, joten odotukset kehittäjillä siellä ovat perustellumpia kun taas Haabersti & Nomme yleensä edustavat yhä vaan ostajien marginaalia pääkaupungissa. Ts kaikkein spekulatiivisimmat projektit näkyvät näiltä alueilta.

Kun uusien kotien määrät listataan absoluuttisesti esiin, paljastuu seuraava tilanne.

Suurimmat myyntiodotukset & -tarjoukset v2017 kohdistuvat neljälle kotikaupan vilkkaimmalle suuralueelle

Vaikka nämäkin määrät näyttävät jo suurilta v2016-17 niin todellisuudessa ne ovat vieläkin isommat inventaariossa jo markkinoilla: vain osa myymättömästä kapasiteetista on kerrallaan aktiivinen tarjouslistoilla, koska myyjien energia & markkinointirahat ohjautuvat aina niihin vain ”tärkeimpiin” kohteisiin kerrallaan. Myöskään myyjät eivät halua järkyttää markkinoita esittämällä kohtuuttoman suuria varantoja alueittain esiin strategisesti ollesssaan ”fiksuja”.

Vuokralaisen ”unelmista totta” ?

Kehittäjien myynnin paineet myydä uudet kohteensa löytävät purkautumiskanavansa vuokrata niitä viimeistään siinä vaiheessa kun neuvottelut otetuille lainoille pankin kanssa muuttuvat haastaviksi + myyntiajat kasvavat tyhjille jo rakennetuille kohtuuttomiksi.

Tällöin parhaat vuokraajan mahdollisuudet löytää aivan uusi unelmakoti markkinoilta superhalvalla löytyy tn alueilta, joilla myynnin ylitarjonta suurinta & kotien kauppaa käydään kaikkein hitaammin. Parhaat veikkaukset tällaisille alueille ovatkin siis edellisten tarjonnan markkinatietojen valossa jatkossa: Haabersti, Nomme & Pirita.

Jos olet vuokraamassa kotia, kannattaa katsoa Tallinnasta erityisesti Haaberstin, Nommen & Piritan suuntiin kun etäisyydellä keskustaan ei ole niin väliä. Haaberstiin taas, jos nopeat yhteydet keskustaan ovat toivottavia.

Markkinatiedot tarjoaaKotiselain auttaa tunnistamaan ostajalle myös myymättömien kotien varantojen kipupisteet nopeasti & tehokkaasti.