Kalamajan kodit kuumempia kuin koskaan ennen


Kiinteistöbuumin alati yhä turvotessa ovat Kalamajan kaikki tunnusluvut rikkoneet uusia ennätyksiä viime viikkoina & kuukausina sen kodin myyjien keskuudessa Pohja-Tallinnassa. Tästä lyhyestä jutusta ymmärrät yksityiskohtaisesti mitä on ollut kuplimassa aina viime viikkoihin asti tässä superkuumasssa lähiössä sen kodeille – eikä siis ainoastaan ulkolämpötilan puolesta.

Kalamajan avainperuskysymys kun syksy & turismi viilenee

Oheinen kehityskuva kertoo kaiken mitä olemme nähneet toistaiseksi.

Kaikki luvut ovat jo liekinpunaisia Kalamajassa

Lähiön keskihinta on rikkonut äskettäin aivan uusia tasoja kun se lähestyy nyt 3000 €/m2. Tätä ovat tukeneet yhä villimmät uudistuotannon pyynnöt, jotka ovat kuin ovatkin onnistuneet nostamaan lähiön myymättömän markkina-arvon noin 2x vuoden takaisesta tilanteesta ts se on nyt > 44 miljoonaa euroa.

Loppujen lopuksi, hintojen kova nosto uusien talojen myötä on myös jyrkästi kohottanut päiväkohtaisen huojunnan uuteen ennätykseen n 26%. Tämä on lähiötasolla myös Tallinnan uusi ennätys.

Huojunta / hermostuneisuus kuvaa sitä miten paljon myyjät liikuttavat hintojaan päivästä toiseen joko ylös tai alas.

Kaikki ainekset ovat siis koossa siihen seuraavaan suureen liikkeeseen lähiössä kun myyjien tunnelma taas muuttuu.

  • Viime kädessä kuluvien kuukausien lähiön toteutuneet kaupat tulevat olemaan iso avaintekijä sille miten huojunta kehittyy jatkossa kun käsissä on näinkin suuret ennätysvarastot myymätöntä asuinpinta-alaa.
  • Toisena henkisenä ajurina toimii varmasti myös ylipitkäksi venynyt myyntiaika mikä auttanee tekemään rationaalisia päätöksiä paremmin & tehokkaammin myyjien keskuudessa.
Kun asunnot kuumasta lähiöstä – kuten Kalamaja – kiinnostaa, niin kannattaa tarkistaa siis miten myyjien tarjonta on paitsi hinnan myös kpl-määrien kehittynyt sekä miten hermostunut / huojuva ko markkina on nykyään. Myös kaupunginosan hintakuplan riski on hyvä ottaa huomioon ennen suuren päätöksentekoa: Kalamaja on eniten nostanut myös koko kaupunginosan riskin kaupungin korkeimmille tasoille nykyään eli >40% kaikille sen kodin omistajilleen.

Markkinatiedot tarjoaa

Lähiötason markkinadata
Kaupunginosasta sen lähiön tilaan painalluksella

Kotiselain auttaa tuntemaan kotien markkinaa kunkin lähiön sisältä käsin & kertoo viimeisimmät tunnelmat sieltä tarkasti & helposti.