Kannattavien kotien markkina kasvaa eniten isoilla kupla-alueilla


Ostajalle kannattavat & edulliset kodit () ovat kasvussa Tallinnassa erityisesti niissä isoissa kaupunginosissa, joissa uusien ja vanhojen kotien myyjien mielipiteet erkaantuvat yhä kauemmas toisistaan. Nykyään kolmen kärjen näistä alueista muodostavat: Pohja-Tallinn, Kesklinn ja Lasnamäe. Tästä jutusta löydät vankkaa täsmätietoa miten & missä kannattavat markkinat parhaiten nousevat esiin pääkaupungissa.

Kolmen johtavan alueen kuilut uusien & vanhojen kodin myyjien kesken hinnoitteluissa näyttävät seuraavalta.

Näillä suurimmilla myyntialueilla on parhaimmat kannattavien markkinat tänään & suurimmat marginaalierot uusilla & vanhoilla taloilla

Kuten voit todeta, Pohja-Tallinn johtaa näistä selvästi johtuen sen rajusti dominoivan & kalleimman Kalamajan lähiön markkinan vaikutuksesta. Tämä kun jo vastaa >80% koko kaupunginosan hintamuutoksista.

Joka tapauksessa näitä kaikki yhdistää se, että vanhojen kotien myyjät keskimäärin ovat markkinoilla hinnoitteluineen selvästi alle (ts keskimmäiset palkit) viimeisten €/m2 -toteutumien ts tämä joukko myyjiä ei enää tue hinnoittelun nostoja lisää.

Näin kannattavien markkinat turpoavat

Lainoituksen kallistuminen & vaikeutuminen pankeista näkyy nyt niin paikallisesti, että kannattavien kotien markkinat kasvavat siis yhä helpommin samalla kun kallistuva lainaraha toimii polttoaineena koko prosessille.

Kun listataan & verrataan viime viikolta edellisiltä alueilta markkinoille saapuneet uudet jo heti alkuun kannattavat myyntikohteet, niin nähdään oikeasti millä vauhdilla markkinaa kasvaa.

Pohja-Tallinnassa syntyi astetta enemmän etuja viikossa kuin muilla alueilla

Toinen tapa katsoa asiaa on myös verrata miten paljon nämä kodit tarjoavat etua euroissa eri alueilla keskimäärin.

Kesklinn & Pohja-Tallinn tarjoavat suurempia hyötyjä & etuja uusissa listauksissaan

Näistä kuvista näkyy hyvin, että eniten etuja syntyy nykyään Pohja-Tallinnassa ja että suurimpia etuja taas tarjotaan Kesklinn:sta, joka on myös se kaupungin kallein & suurin keskihinnoiltaan sekä tarjonnaltaan: keskimääräinen etu / koti yltää lähes +30 000 € kun se Pohja-Tallinnassa on n +25 000 € viime viikolta.

Lasnamäellä kannattavuudet ovat paljon vaatimattomampia johtuen tietysti jo alueen selvästi alemmista normaaleista keskihinnoistaan, joiden liikkumavara alemmas on useimmiten pienempi.

Lähikuukausien odotuksissa on näiden kotien tasainen kasvu markkinoille vähintään nykyisellä vauhdilla samalla kun taustalla tehtävät korkojen nostot / ostovoiman supistuminen sekä uudistuotannon kasvava kilpailu ostajasta luovat lisää painetta yhä voimakkaammankin kasvun puolesta.

Mihin kannattavat syntyvät?

Viimeisimmät lisäykset kannattavien kotien joukosta näkyvät tässä kartalla.

Viikon uudet kannattavat kodit Pohja-Tallinn & Kesklinn alueilta

Kuten näkyy ne ovat varsin tasaisesti jakautuneet keskustassa (alhaalla) kun taas Pohja-Tallinnassa (ylempänä) voi huomata, että Kalamajan kallis lähiö on jo aktiivisempi kuin muut.

Rajua rakentamista kokevasta Kalamajasta löytyy jopa kolme kannattavaa kotia viikolta aivan uusista vasta rakentuvista taloista eli tässä näkyy jo lähiötasolla jutun otsikkoa vastaavaa muutosta.

Kannattaa siis seurata kannattavien kiinnostavia koteja () jatkossakin: ne kun voivat kertoa paitsi kuplasta myös elämäsi mahdollisuudesta ostaa / vaihtaa kotia !

Markkinatiedot tarjoaa

 

Kannattavia viikon TOP-ALEt listalta

Kannattavien kotien koko markkinapaikka on osa kotiselaimen palvelua. Seuraamalla tätä kivasti muuttuvaa joukkoa koteja voit löytää sekä ostajana että investoijana helpommin paikallisesti syystä tai toisesta alihinnoiteltuja kannattavia koteja.