Taksitariffit Tallinnassa ja Virossa


Joskus (eli siis vainko??) sitä suomalainenkin haluaa vähän hurvitella & virkistyä saapuessaan Tallinnaan risteilylle. Tällöin on oma auto turha huolen- ja kulunaihe matkassasi mukana: Tallinnan taksit ovat kilpailukykyinen vaihtoehto kun vaan tietää numerot mihin soittaa  ja muutaman Viron kielen perussanan.

Vapaa hintakilpailu ja itsepäinen yrittäjyys jyllää edelleen euronkin jälkeen mukavasti matkustajan kannalta Tallinnan taksimarkkinoilla ja taksojen hinnat näyttävät suunnilleen samalta kuin ennen vuoden alkua vertailusivustolla:

Positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan toistaiseksi suomalaisturistille.

Firmojen taksien kunto ja koko vaihtelee jyrkästi. Toimituksemme suosikkeja ovat mm firmat euro ja krooni taksot. Jälkimmäisissä voit jopa bonuksena maksaa pankkikortilla (Visa & Master Card). Näiden firmojen kuskien kanssa ei ole tullut vaikeuksia loppulaskun kanssa ja autot ovat vähän kookkaampaa kalustoa. Joskus kuski jopa puhuu vähän englantia / suomea. Jos pientä edullista ekologista vaihtoehtoa haluaa, niin kannattaa tutustua Sobra taksoon: autosi voi olla hyvin kompakti ja pieni ystävällinen (= Sobra) energiannielijä.

Hinnastot

Yleensä on hyvä merkki, jos firmalla 0n kotisivut ja siellä myös selkeä hinnastokin esillä englanniksi. Sekä kotisivulla, että taksin ikkunasta pitää näkyä sama hinnasto, jossa on yleensä:

  • starttimaksu,
  • hinta/km, sekä päivällä että yöllä
  • odotusmaksu/tunti.
  • Osa kuskeista laskuttaa myös hitaan liikenteen tariffia (< 20 km / h) keskustasssa, josta ei ikävä kyllä kovin avoimesti kerrota netissä, mutta se keskustassa nopeammin raksuttaa mittaria eteenpäin.

Kuskin henkilökortti pitäisi olla autossa näkyvillä jotta toiminta olisi laillista ja matkasta sinulle jäätävä aina kuitti käteen.

Jos on taas liike- tai edustusmatkasta kyse, niin ne melkein parhaat merkit ja autot löytyvät Tallink ja Tulika Taksoista, joilla onkin ostetut tolpat kaikissa kaupungin parhaissa turistivirroissa. Tuplamaksu, mutta pääsepähän aina hyvin hoidetulla Audilla tai muulla brandimerkillä liikkeelle.

Hinnat

Normaalihinnat takseista näinä aikoina on:

  • Starttimaksu 1,60 … 5,75 € kun keskiarvo on n 2,35 €
  • Kilometrikorvaus 0,30 … 0,96 €/km (päivä & yö) kun keskiarvo on n 0,44 €/km
  • Odotustunti 6,60 … 21,10 € kun keskiarvo on 9,54 €

Taksin tilaus

Mainittujen firmojen numerot voi ladata vaikka risteilyä ennen kännykkään näppärästi valmiiksi:

  • Euro, +372 5691 8888
  • Krooni, +372 1212
  • Sobra, +372 1714

Jos omistat älypuhelimen, niin uusinta hienoa tekniikkaa on käyttää Tallinnassa TaxiPal:n ilmaista tilaus- ja vertailupalvelua täältä:

Palvelu antaa mahdollisuuden vertailla juuri tämän hetken hintoja toisiinsa kaikkiin siihen liittyneiden taksifirmojen kesken. Käyttöliittymä on tässä englannin kielinen.