Erään kiinnostavan kodin myynnin koko anatomia


Nostetaanpa esiin aivan yksittäinen kiinnostava asuntomyynti teknisemmin asuntomarkkinoilta Tallinnasta. Tämän jutun tavoite on selventää sinulle ostajana / myyjänä miten hienosti kotiselaimen erilaiset loogiset sijoittajamittarit toimivat päätöksen tukena lähteä kaupoille ja tutustumaan myytävään asuntoon itse paikan päälle.

Nuo kultasäkit = kodin arvostus

Suosittuna hipsterialueena Kalamaja tarjoaa viikosta toiseen useitakin mielenkiintoisia koteja sen uusille ostajille. Kun avaamme tänään sen markkinanäkymän kotiselaimen kartalle paljastuu 1. esiin joukko ”kultasäkkejä”, jotka merkitsevät siis kiinnostavia ja tn kannattavimpia koteja hinnoitteluissaan tänään kotiselaimelta.

Kalamajan myynnin kultasäkkejä asuntomarkkinoilta

Noin yleisesti – menemättä tarkemmin ihan pikku detaljeihin – voi aina tiivistää, että mitä isompi + värikkäämpi kultasäkki näkyy kartalla, sitä enemmän arvioitua hyötyä ja lisäarvoa se sisältää myös kodin ostajalle.

Kun avaamme aivan lähiön keskeltä kultasäkistään kolmion (Tööstuse 22) aktiivisen myynnin hirsitalosta, niin saadaankin tarkempi yleiskuva talosta ja sen ympäristöstä näppärästi esiin.

Kodin arvioitu nettoetu ja tarkempi ilmakuva paikallisesti avattuna

Myynnin omaan kuplaan on merkitty paitsi koko, niin arvioitu etu selvästi euroina ts tässä tapauksessa se on noin +16 669 €.

Vielä tarkemmat yksityiskohdat kodista näkyvät kun kursorin vie sen ilmakuvan päälle nopeasti & tehokkaasti.

Asunnon perustiedot omassa infokuplassaan

Tiimalasista hintakehitykseen

Kun tämä myynti meitä innostaa niin, varsinaiseen tarkkaan vertailuun & kodin arvonmääritykseen päästään tiimalasin kautta mistä nähdään ensiksi hintahistoria & arvioitu tarkka tilanne ostajalle markkinoilta.

Hinnoittelun kehitys sen jatkuneessa myynnissä

Tässä mielenkiintoisessa tapauksessa myynti on jo reilusti yli-ikäinen (> 129 vrk) ja hinnoittelua on muuteltu kolme kertaa aina keväästä 2020 lähtien kun myynti alkoi.

Tärkeintä ostajan kannalta on tietysti, että ehdotushinta (Suggestion) on kannattava ja siinä on arvioitua etua (Gain) on riittävästi suhteessa kodin laatuun, joka taas selviää sen myyntiportaalin valokuvista ja mainoksesta.

Kattava kuva kilpailusta

Seuraavaksi ostajan kannattaa tarkistaa kilpailutilanne (Competition) sen parhaimpiin avoimiin muihin myynteihin.

Parhaat kilpailijat valitun kodin myynnille

Nämäkin poimitaan automaattisesti niin, että muut myyntikohteet muistuttavat lähinnä tätä nyt tarkasteltavaa kotia eniten ja lajitellaan paremmuuden mukaan järjestykseen ylhäältä alas taulukkoon.

Nyt paljastuukin markkinoilta siis niin, että 5 huoneen kerrostalon asunto kaukana Pelgurannan lähiöstä on vieläkin parempi nettoedultaan (ts +33 135 €) kuin tämä meidän kolmio nykymarkkinoilla, mutta varsinaisesti Kalamajan alueelta lähistöllä ei ole yhtään parempaa vastaavaa kotia tarjolla samassa hintaluokassa.

Suosio ja pyynnön järkevyys

Lopuksi, ostajan & erityisesti sijoittajan kannattaa myös tarkistaa miten suositusta kodista myynnistä on kyse viimeisten virallisten kauppatietojen näkökulmasta yleisesti.

Hinnoittelun järkevyystarkistus kodin rakennusvuoden perusteella

Tästä hienosta & älykkäästä markkinan graafista näkyy miten tässä vm 1949 oleva puutalo sijoittuu alueensa kaikkein suurimpaan vanhojen asuntojen myyntiryhmään ts v1940 – 1970 mikä on sijoittajalle aina kovin mukava uutinen asunnon edelleen myynnin kannalta.

Avaintiedot tarkemmin myynnnin ryhmästä esiin

Kotiselain laskee automaattisesti tässä kolmion käyväksi järkeväksi hinnaksi siis 180 180 €.

Tämä siis sattuukin olemaan aika lailla välittäjän asettama nykyinen viimeisin pyyntö (180 000 €) tästä asunnosta samalla. Asunto on siis yleisestikin hinnoiteltu aivan järkevästi suhteessa koko suuren Pohja-Tallinna:n alueeseen tänään.

Tämän järkevyystestin kotiselain aina tunnistaa & palkitsee myös vihreällä ruksillaan kun pyyntö on OK !

Nettovoiton paikallinen tunnistus

Paras uutinen ostajalle on kuitenkin se, että kotiselaimen kalleimman Kalamajan lähiön tunnistamisen avulla paljastui, että asunnossa on nettovoiton (n +16 750 €/+9,3%) mahdollisuus markkinan nykytilanteessa. Koska myyntiaika on myös pitkä + hintaa päivitelty jo usein voi juuri tällaisessa mielenkiintoisessa tilanteessa ostaja tehdä varsin rohkeitakin omia ostotarjouksia ja katsoa miten käy.

Kuten tästä näit voit erittäin systemaattisesti näillä askelmerkeillä tarkastella kaikkia Tallinnan kannattavaksi arvioituja koteja objektiivisesti ts:

  1. Löydät aina viikoittain uudistuvat myyntien kultasäkit markkinaan
  2. Näet edut yhdellä painalluksella
  3. Teet itse arvonmäärityksen samoista selkeistä perustiedoista käsin
  4. Menet asuntokaupoille / luot jopa sitovan älysopimuksen myyjälle tarjolle !!

Toivottavasti, pidit tästä tarinastamme ja harkitset kotiselaimeen tutustumista lisää !