Uudistuotannon asuntotarjoukset turbulenssin keskellä


Uusien kotien & talojen markkinatilanne koki sen suurimman shokin viime kesällä kun korkotasot nousivat huippuunsa EU-alueellakin. Tuosta hetkestä lähtien markkinoilla on ”kärvistelty” yhä niukemman ostajakunnan ja massiivisesti lisääntyneen tarjonnan myyntiympäristöissä. Tästä pikku katsauksesta löydät hyvää & tarkkaa täsmätietoa miten kaikki on tapahtunut ja missä tilanteessa näinä aikoina mennään.

Kun aivan konkreettisesti valitaan Tallinnan markkinoilta muutama kappale kaikkein suurimpia nykyisiä uusia taloja tarjouksineen nähdään erittäin hyvin miltä tilanne vaikuttaa tänään.

Erittäin massiivienn uudistuotannon myyntitalo & alue Pohja-Tallinn:n ja Haabersti:n rajalta
Haaberstiin v2024 valmistuvan uuden tulevan tornitalon hinnoittelun dynamiikkaa vuoden alusta

Kotiselaimen uskollinen ja tarkka markkinahistoria näyttää kuvista hienosti miten molemmissa näissä tapauksissa hintojen tiputukset alkoivat noin kesän koittaessa samalla kun julkiset tarjousmäärät (harmaat palkit) ovat aivan viime viikkoihin asti puskeneet voimalla ylemmäs. Ts juurikin kun EU-alueen korkopiikki saavutti nykyään julkisesti jo uskotun maksiminsa.

Melko samanlaista pyyntöjen dynamiikkaa todistetaan nyt toistuvasti ympäri pääkaupunkia uusien myyntitalojen & niiden asuntojen keskuudessa.

Myyntitilanne yhä stabiili

Merkittävää tässä kuitenkin on se, että vaikka talojen myynti on jatkunut tässä lisääntyvässä markkinapaineessa jopa reilusti yli vuoden / pari ovat aivan alimmat listatut tarjoushinnat laskeneet melko maltillisesti alemmas ja varsinainen isompi näkyvä aalto uusien listauksia alkoi vasta kesästä. Ts rakennuttajat eivät ole lähteneet mihinkään polkumyyntiin isommin mukaan kollektiivisesti – ainakaan toistaiseksi.

Tallinnassa jo pidempään nähty myyntistrategia on myös toistanut uusien talojen osalta jo vakiintunutta samaa kaavaa: aivan aluksi neliöhinnat ovat yleensä äärimmäisen yliampuvia ja sitten – myynnin yleensä pitkittyessä – tarjoustasoja on ns ”merkittävinä alennuksina” säädetty vastaamaan lähemmäs kunkin kaupunginosan ihan normaaleja keskihintoja. Tällä lailla on kyetty pehmentämään markkinapainetta alentaa liikaa hintoja aina kannattamattomuuden rajoille asti.

Uusien kotien tarjoushinnat kotiselaimelta

Kotiselain tarjoaa sinulle oivallista ilmaista lisätietoa uudistuotannon tilanteista Tallinnasta.

Voit tutustua sen työkalupakkiin oheisista linkeistä (SF/UK) kun tunnet sen tärkeäksi: